• shabba
    #6
    Az is kimaradt a cikkből ez a 10 millió 2012 végéig megcélzott háztartás az angol háztartásoknak úgy a 40%-a. A maradék 60% 2012 után is hagyományos ADSL2+ technológián kapná majd a netet, aminek a sávszélessége az előfizetői hurok hosszának és minőségétől függően igen tág határok között szórhat. De cikk címe sem épp valós hisz a száloptika nem fog 10 millió háztartásba elérni, csupán a tizedébe, a maradék 90%-nál csak az utcai cabinetekig.

    Természetesen az alternatív szolgáltatók akik az elmúlt évek során kiépítették hurokhordozással a saját ADSL hálózatukat és több milliós ügyfélkörüket egyáltalán nem tapsolnak a BT fejlesztéseihez. Hisz ez számukra azt jelenti hogy a korábbi beruházásaik elértéktelenednek hisz technológiailag jóval elavultabbak és így nehezen megszerzett ügyfélkörük is könnyen elvándorol majd.

    A tőzsde ezt szépen le is reagálta, a BT részvényei azért estek mert a nagyértékű beruházás nagy kiadással és hosszú megtérüléssel jár ami a részvényeseknek nem jó. Az alterntatív cégek részvényei meg azért estek mert az újgenerációs hálózat kiépülése esetén korábbi beruházásaik elvesztik értéküket és ügyfélkörüket, így bevételeiket is elveszhetik.