• rotaboy
    #23
    Tételezzük fel, hogy Magyarországon élsz. Most tételezzük fel, hogy a kislányod vagy a kisfiad otthon a céges laptopon nettezik. Kapott egy linket valamelyik osztálytársától, vagy csak keresgél valamelyik keresővel. Remélem eddig mindenki el tudja képzelni. Most az történik, hogy felugrik egy popup ablak. Az ablak sarkában egy villogó kis kereszt amiről a gyerek azt hiszi hogy azzal be lehet zárni. Mindegyikőnk látott már ilyen oldalakat, így van? Lássuk be, még egyönket sem vitt egyetlenegy popup sem a minket érdeklő tartalomhoz, pláne nem a gyermekeinket.
    De már késő! Betöltődik a rettenetes pornó oldal! Pech mer az oldalon volt 4-5 pedofil kép. De ez még nem elég, mert ilyenkor 5-6 másik oldalt is megnyit a genyó, és azok közül is lehet egy-kettő amin van egy két ilyen jellegű műalkotás.
    A merevlemezen mindjárt lesz 1-500 MB-ig terjedő illegális pedofil művészi alkotás, mert lehet hogy az egyik oldalon volt egy kis mozi is.
    A büdös kölyök megijed nagy nehezen bezárja az oldalakat, ami közben ide oda kattintgat és még szed le ezt azt akaratán kívül, de mivel ügyes megoldja és végül egy két órát játszik valami bugyuta online flash játékkal, esetleg sikerül leszednie egy videót a biológia házi dolgozatához a mákvirágok szaporodásáról.
    Eddig szerintem elég életszerű, és mindenki el tudja képzelni.
    Eltelt két hónap. Szétmegy a laptopod mert a csehóba beleborítottál egy félpohár sört mikró a jelentést készítetted.
    Másnap beviszed szervizbe, mert te becsületes vagy és nem tákolsz semmit a gépen. Meg különben is a munkáltatód fizeti a javítást. Jogtiszta rajta még a torrent kliens is, amivel csak az új Linux disztribúciókat szeded le.
    Eltelik két nap. Várod a szervizes hívását. Bent vagy az irodába. Pont arról beszélgettek ebédidőben a kollégáiddal, hogy kit nevez ki a főnök. Biztosítanak a kolégáid arról, hogy biztos te leszel az mert te vagy a legbecsületesebb és legodaadóbb a cégnél. (és téged szopatott legjobban a főnök, hogy meggyőződjön a rátermettségedről)
    De nem a telefonod csörög, hanem megjelenik két randa morcos kialvatlan csávó és téged keresnek a főnöködnél.
    Közlik veled a munkatársaid és a főnököd füle hallatára, hogy pedofil vagy és most ház kutatnak és letartoztatnak.
    Most mit érzel?
    Bele tudsz gondolni?
    De nem úszod meg ennyivel! Hoho! Most jön csak a fekete leves. A melódnak nyilván azonnal annyi. Mindenki úgy néz rád, mintha az ő gyerekével csináltad volna. A jóakaróid akik a te pozíciódra vágytak még szítják is ellened a hangulatot és csírájában elfojtják az együttérzést és a kételyt.
    Bevisznek előzetesbe. Egész nap a fogdán ülsz. Jogosan fel vagy háborodva. Nem érted az egészet. Őrjöngsz a dühtől.
    Másnap felvisznek kihallgatásra a fogdáról, ahol előtte megalázott az őr mert ő úgy tudja, hogy te egy PEDOFIL vagy. Úgy érzed iszonyúan bánnak veled. Pedig ők még nagyon kedvesek.
    Felértek a kihalható szobába, leültetnek, szembe veled a kihalható tiszt, mellette egy 110 kilós enyhén bajszos nő. A nő közli veled hogy a gyámügytől jött, és most megvonja ideiglenesen a gyermekfelügyeletei jogot tőled, mert kiskorú részére elkövetett sérelemben nyomoznak ellened alapos gyanúval.
    Te tiltakozol, de ők hajthatatlanok, mivel a laptopod vinyóján találtak a szervizben bizonyítékot és téged feljelentettek. A nyomozó nagyon kedves mert azt mondja, hogy hisz neked, de mivel feljelentést tettek ellened, neki kötelessége kinyomozni az "IGASSÁGOT".
    Visszavisznek a fogdára. Egy másik zárkába tesznek. Azt mondják holnap lesz a bírósági meghallgatásod, amikor is a bíró dönt az előzetesbe helyezésedről.
    Kicsit örülsz mert az ügyvéded meg nyugtatott, hogy holnap mehetsz haza a családodhoz.
    Belépsz a zárkába. Meglepődsz mert látod hogy itt már nem egyedül leszel, hanem máik három emberrel, kel osztoznod a 8mm2 -en. Nyájasan fogadnak mindhárman. Bemutatkoznak, mert ők kultúremberek. Elmondják hogy miért vannak előzetesben.
    Az egyik lopás a másik kettő verekedésért. De mindegyik ártatlannak vallja magát. Elgondolkozol, hogy te mit mondjál, Hazudni nem akarsz mert, te egy egyenes ember vagy. Hallgatsz. Csendben ülsz. Várod a másnapot.
    Zörög a tátika ablaka. Hozta egy elítélt a vacsorát. Várod hogy sorra kerülj. Látod hogy susmog az egyik újdonsült zárkatársad a vacsorát osztó elitéltel.
    Megvacsorázol. Csak ülsz és vársz. A többiek beszélgetnek. Néha susmognak.
    Takarodó, majd villanyoltás. Elalszol nagy nehezen.
    Felriadsz mert rádobnak egy pokrócot, és elkezdik letépni a gatyádat. Üvöltesz, hogy te ártatlan vagy, de ez őket már nem érdekli. ŐK már elítéltek. Könyörögsz, visítasz.............
    Remélem mindenki eltudja képzelni. És a következményeit is az életére.