• dez
    Természetresen én is igyekszem kikémlelni a jövőt, és én nem látom ilyen feketén-fehéren. Nem hiszem, hogy a két nagy konzol közül valamelyik 10x-esen elhúzna a másik mellett.

Ráadásul az EA, és valamelyik másik nagy játékfejlesztő/kiadó vezére már asszem tavaj azt nyilatkozta, hogy szerintük idén már a PS3 eladásai lesznek erősebbek. Ez be is következett... És valószínűleg az új tulajok száma fontosabb, mint a tulajok össz-száma. (Az új tulajok nagyobb eséllyel vásárolnak új játékokat.)

Természetesen, amíg Xbox360-ból majdnem 2x annyi van a piacon, mint PS3-ból, nem túl előnyös kizárólag PS3-ra fejleszteni.

Igazad van, a Sony jobban hangsúlyozza a multimédia jelleget, mint a MS. Mondjuk nem is minden alap nélkül. De nem hiszem, hogy ezzel együtt a Sony "elhanyagolná a játék-vonalat". A saját fejlesztésű játékok természetesen exkluzívok maradnak. Viszont a független developereknek nem diktálhatnak, azok a saját belátásuk szerint döntenek. Nem az idézőjeles részben megfogalmazott dolog miatt "csalja meg" néhány eddig exkluzív név, hanem egyszerűen a fenti okokból kifolyólag. De ettől függetlenül szerintem nem áll olyan rosszul a PS3 sem, ami az eddigi és ezutáni, pl. idén várható exkluzívokat illeti.

Abban meg biztosak lehetünk, hogy idővel megjelenik majd jópár, a PS3 az Xbox360-nál erősebb képességeit kihasználó játék is. Pl. a Cell alapú fizikát akármikor elkezdheti használni valami, mivel ennek feltétlelei most is adottak (jó ideje kész vannak ehhez szabványos API-k).