• dez
    #30
    Magához képest fejlődött, de kissé csak megdobta volna a dolgokat, ha a nagy gyártók részéről is tömeges igény merül fel a procijai iránt, éveken keresztül. (Az igény meg is volt ugye... Csak azt már nem akarták megjátszani, hogy akkor az Inteltől nem kapnak procit, vagy drágábban, mint a konkurencia - az Intel szempontjából "lojális" partnerek.)

    "Például következő lépésként összeköthetnék a PCI-E 2.0 nagy sebességű buszán egyes ismétlődő funkciókat a CPU és GPU között"

    Nem egészen világos, mire gondolsz. Ők most arra törekszenek, hogy egy kisebb GPU és a proci között HT3.0-ás kapcsolatot valósítsanak meg, ami még jóval gyorsabb (sávszél+latency), min akár a PCIE2.0. Először MCM megoldással (2 külön die egy tokban), aztán egy die-on az egészet. (Illetve lehet, hogy legelőször 0. lépésként külön tokban is lesznek.) Az eredeti terv szerint ezen belül két irány lesz: 1. olcsóbb irodai/mobil platform, 2. fejlettebb és gyorsabb GPGPU alkalmazások. (De az utóbbi időben nem követtem közelebbről, hogy alakultak a dolgok.)