assdf#23
Nézd, egy gépet nem csak a súly jellemez.
Mert lehet hogy 100 k és 300k, na de azt is vedd figyelembe hogy egy 7-8 colos kijelzőt kell bámulnod és nem egy 12 colosat. A tudásról már nem is beszélve.
szóval csak hogy értsd miről beszélek:
-jól hangzik hogy netezésre jó. Csakhogy, egy 800x480-as kijelző-vel elég macerás ám netezni hosszabb távon. Nézd csak meg az sg-t az oldal 50% kihasználatlan vagy reklám. Ezt egy 8 colos kijelzőn nézve azt fogod látni hogy van 6 sor oldalanként kb... És akkor még nem beszéltünk a mindenféle web 2.0-ás oldalakról iwiw, myvip stb. Márpedig ezeknek a gépeknek a célközönsége igencsak nagyban a női nem is, nem véletlenül árulják rózsaszinben is.
-divx-es filmet 8 colon nézni enyhén szólva mazochizmus. Persze lehet, de én ezt nem raknám az előnye közé, főleg hogy ez esetben 20-25 ezerért már kapsz hordozható dvd lejátszot ugyanekkora méretben és azon is nézheted
-képnézegetésre megintcsak alkalmatlan. barátnőm is meg van érte őrülve de amikor megmutattam neki hogy mekkora kijelzőn kellene neki a fényképeit rendezgetni akkor ő is elbizonytalanodott.
-zenehallgatásra 5-15 ezer forintig kapsz ideális mp3 lejátszott
Szóval összegezve, ez az eeepc igazából semmi másra nem jó, mint második gépnek. Mert jól jön amikor csak át kell rohanni a szomszédhoz pl virustirtani, vagy az ember elutazik valahová és nem akarja a nagy gépet cipelni (vagy a nagyméretü laptopot) mert csak két napra megy és csak arra kell hogy megnézze az emailjeit vagy hasonló. Vagy egy informatikusnak jól jöhet mindenféle hasznos dologra. Mert kicsi és könnyü.
De elsődleges gépnek túl gyenge, második gépnek (aminek meg ideális lenne) túl drága a magyar fizetésekhez képest. Innentől kezdve ha valaki elsődleges gépnek akarja venni akkor nincs értelme, mert ennyiért vagy 10-20 ezerért többért már kap "normális" gépet is ami persze nagyobb és nehezebb, de cserébe gyorsabb, nagyobb kapacitású, normális méretü kijelzője van stb.
Szóval pl én is ugy vagyok ezzel hogy inkább veszek használtan egy 12 colosat hasonló árért, az is kb. ugyanennyit fog tudni (ha nem többet) és normális méretü billenytüzete lesz és normálisabb méretü kijelzője.