Software rendőrség,Szerzői jogsértés
  • malter
    #93
    egy oldalrol idézem:

    "Lenti szösszenetbe(vagy hasonszörü; klónjába) állandóan belebotlok és mindig feláll töle a ször a hátamon, mert ilyenkor realizálom, hogy mennyien vannak azok, akiknél az agy pusztán a vegetatív idegrendszeri funkciók ellátására hivatott. (gy.k. pl. légzés)


    Quote:

    Ha ön tagja bármely illegális szoftver-vadász csoportnak, vagy zenei kiadónak, vagy filmgyártó cégnek, vagy rendészetnek, vagy a RIAA-nak, vagy ha ön kormányzati tevékenységet folytat, NEM ADOK ENGEDÉLYT AZ ÖN RÉSZÉRE, hogy a merevlemezemen található anyagokhoz hozzáférjen. Ha ön mégis így tesz, azzal megsérti a 431.322.12 számú, az Interneten Alkalmazott Magánjogi Törvényt és a Személyes Információ és Elektronikus Dokumentumok Védelméröl szóló törvényt.
    If you are associated with any Anti-Piracy Group, any Record Company, Movie Company, any Law Enforcement or Government Agency, RIAA, I DO NOT GIVE YOU PERMISSION to access my hard drive & if you do, you are violating code 431.322.12 of the Internet Privacy Act and PIPEDA.



    Aki az elsö két mondatot nem értette és egyúttal megtalálta az adatlapján az idézetet, annak köszönjük a részvételt, nem kell tovább olvasnia. Szóval.
    A 431.322.12 számú törvényt Bill Clintonnak tulajdonítják és keletkezését 1995 közepére datálják. Fenti passzust a személyiségjog államszövetségi megkoronázásának tekintik egyesek. Hát nem csodálatos? (Ha idáig elolvastad, kapsz egy sört.)
    A helyzet az, hogy a 431.322.12 számú az Interneten Alkalmazott Magánjogi nem létezik. Se Clinton se más nem írt alá se ilyet, se hasonlót. A kipakolása az adatlapra kevesebbet ér, mintha az ajtón kopogtató szerv orra alá dugod a 3 hetes használt zoknidat.
    Ha fenti törvény létezne, akkor is csak és kizárólag az USA területén lenne érvénye, mivel ez egy szövetségi törvény (lenne). Magyarország pedig ugye nem az Egyesült Államok 51. tagállama. A sok két agysejtes user kipakolja az adatlapjára(az elsö a légzésért felel, a második ezt ismételgeti "de nekem akkor is vannak személyiségi jogaim, de nekem akkor is..." ). Léteznek személyiségi jogokat védö törvények, azok azonban nem vonatkoznak arra, ha az illetö illegális cselekményt végez. Ez viszont nem csak és kizárólag amerikára jellemzö jogi szabályozás, ennek nemzetközi megfelelöje szinte minden fejlettebb országban fellelhetö.
    Az pedig, hogy egy másik ország jogszabálya nálunk miért nem hatályos, teljesen egyértelmü bárki számára, akinek befért legalább egy harmadik agysejt a fejébe."