Junkyard Mega-Wars
  • [NST]Cifu
    #16
    A címhez: ez anno úgy indult angliában, hogy Scrapheap Challenge, nem a Discovery-n, hanem a Channel 4-en, és az első évadban csak két azonos összetételű csapat volt, akik egymás ellen mentek újra és újra. Aztán átalakították úgy, hogy kieséses rendszerben küzdenek a csapatok, a győztes pedig megvív a tavalyi győztesekkel a Champions of Champions keretében. Ez a sorozat ma is megy amúgy.

    A produkció annyira népszerű lett, hogy kismillió leágazása lett. Először csináltak egy nemzetközi összecsapást, ez volt a Full Metal Challenge (2001), de csak egy évadot ért meg. A másik meg egy amerikai produkció, ez a Junkyard Wars (2001-2005), ami az angol verzió szerint változó csapatok küzdöttek kieséses rendszerben. A Junkjard Mega-Wars egy másik produkció volt párhuzamosan, két évadot élt meg, 2002-ben Browser és Crash, 2004-ben Hackett és Dick alezredes volt a két csapatkapitány, akik minden fordulóban válogatott csapattal mentek egymás ellen.

    Angliában további oldalbordák is születtek, például a Scrappy Races sorozat, vagy a Scrapheap Mega Challenge. Hogy a különféle koppintásokról már ne is beszéljük...