-
Conan előtt csak Lineage 2-vel játszottam, mivel a WoW-ot már akkor is csúnyának találtam amikor megjelent. GW nem az én világom. Másfél hónapja játszok a Conannal és jelenleg 53. szintű a karakteremm. Ezek után a véleményem:
1. Grafika nagyon szép, emiatt nem árt egy erős gép hozzá. Csodálatos helyek vannak benne, az ember el tud gyönyörködi a tájakban, izgalmas mindenféle motiváció nélkül csak lovagolni a területeken, néha megkergetni a vadakat, illetve azt meglesni hogyan vadásznak a farkasok a nyulakra. Ennek ellenére néhol hiányzik kicsit a L2-ős, WoW-os grafikai merészség, habár tudom h a conan világa emberközelibb mint a többi mmo-é.
2. Zene, effektek: Zseniális hangok, megunhatatlan hangulatos aláfestőzenék. A kivégzések, kombók közben olyan hangeffektek mintha trancsírozná őket az ember, elég vicces.
3. Mozgások: Elég jónak találtam. Szépen száll fel a lóra, meg le, szépen mozog a karakter, harcol, varázsol, stb...elfogadható. Habár tény és való, néhol bele lehet ugrani a textúrákba, vagy kicsit belecsúszni, de én még egyetlen játékot se láttam ahol ez tökéletes volt, szóval ne kukacoskodjunk.
4. Questek: Elég ötletesek, de annyira nem mintha egy single játék lenne. Általában ki kell farmolni valamit, vagy el kell menni valamiért, stb. Itt említem meg ami tényleg látványos. 20. szintig vagyis Tortage szigetig tökéletes a játék, rengeteg single quest, multi quest. De ahogy átkerül az ember és fejlődik, úgy csökken a küldetések száma. A single-s rész totál felejthető 20. szint felett. A multis questek pedig fogyatkoznak a szint növekedésével egyenes arányban. Nem mondom h kevés, eddig nem szorultam rá hogy szörnyek ölésével szintet lépjek, sőt párszor már eszembe jutott, h milyen jó lenne valami ilyen helyre bejutni, de ezekhez nem árt 5-6 ember. Összességében az L2-höz képest kiemelkedő, mivel ott arról szólt az egész játék, hogy hol kell szörnyeket ölni, mást sem csinált az ember mint farmolt-ölt-eladott a végtelenségig.
5. Gyűjtögetés, craft: Ezekről túl sokat egyelőre nem tudok mondani. Sok féle anyag van, questeknél kell felvenni és sorba megtanulni a kitermelést. Valamikor több anyagot kell kitermelni, valamikor ugyanabból speciális anyagot kell kiütni. Ha mindet megcsinálod, akkor mindent ki tudsz termelni. Craftolásnál eddig csak fegyverkészítést csináltam meg. Kicsit nehezen jöttem rá hogyan kell, de valszeg csak én voltam a láma. Egyébként szokásos. Van ami leírja hogyan kell csinálni, meg kell hozzá alapanyag, abból összejön valami fegyver. Nem tudok nyilatkozni arról megéri e fegyvert készíteni, jobbak e mint amit a lények dobnak. Lehet gemeket is feltenni a fegyverekre, gondolom páncélokra is, de ezekről nem tudok még semmit.
6. Lények: Változatosnak tűntek eddig, jól néznek ki, habár a bossok, minibossok pár helyen lehetnének picit erősebbek is. Néha fel sem tűnt, h boss-t ölök.
7. Területek: Néhány terület nagyon szép, némelyiket már picit összecsapottnak találtam. Nyilván nem akarták már tovább halogatni a játék kiadását. Majd javítják, fejlesztik ezeket.
8. Kereskedelem: Elég jó h vannak Trading Post-ok ahova be lehet tenni az árut, nem is keveset és az felkerül a rendszerbe, más szinte rögtön meg is tudja venni. A gép rögtön jelzi is ha eladtál valami cuccot, ötletes. Nagyon sok tárgyat fölöslegesnek találtam egyébként, fegyverek páncélok, még a ritkábbak (kék) is nevetséges áron vannak egyelőre. Nekem szokatlan volt h egy teljes felszerelést, fegyverrel meg tudtam volna venni egy fél nap farmolás összegéből. L2-ben horror áron voltak cuccok, heteket, hónapokat küzdöttünk egy (EGY) fegyverért, páncél darabért.
9. Fegyverek, páncélok: Erről annyit tudok mondani, hogy semmi különös. Szokásos cuccok, fegyverek, de semmi extra. Nekem ez gáz kicsit. Egyelőre kevésnek találtam a felszereléseket, sokan ugyanúgy néznek ki, mert ugyanazokat a cuccokat hordják, nyilván mert azokat érdemes. Hiányoltam a L2, méginkább a Diablo 2 féle cuccok változatosságát, set-eket, ilyesmiket. Emlékszem mekkora kihívás volt kifarmolni valami jó minőségű fegyvert a Diabló-ban amit ékköveztünk. Szóval ez a része a játéknak egyelőre átlagos, remélem később pótolják a hiányosságokat.
10. Guildok: ezzel kapcsolatban nincs túl sok tapasztalatom, mivel még kezdő vagyok. Láttam h van egy szép várunk, meg tudom kell hozzá csomó dolog, de semmihez nem tudom hasonlítani, mivel előtte nem klánoztam és nem tudom ez a játék nyújt e többet.
Összegzés:
Összességében élvezem a játékot, annak ellenére hogy vannak hiányosságok és bugok jócskán. A fejlesztők hetente 2x, jelenleg hetente 1x frissítik a játékot, sokat munkálkodnak azon h jobb játék legyen. Ha ez a lendület nem csökken, és jó irányba fejlesztik a játékot, akkor még lehet hogy a WoW sorsára jut, ha erre képtelenek lesznek, akkor megbukik mint más szépreményű játék. Ez a következő fél évben kiderül. Én drukkolok nekik, mert nagy lehetőségek vannak a játékban, és végre felvállalják a 18+ -t. Kivégzések, meztelenségek ami kell.
Kicsit hosszú lett a leírás, elnézést érte, csak már untam a fikagépeket. Lassan el kéne már gondolkodni azon, hogy miért van az, nagyon sok országban előállítás is folyik, nem csak pofázás, nálunk legnagyobb részt csak duma, fikázás, előállítás meg semmi. Ebben az országban annyira sok ember okos, nem is értem, miért nem hódítottuk még meg a világűrt.