• janyikzs
    #36
    Csak még 2 dolog:

    1. Egy apró kiegészítést feltelepítve (MS oldaláról is le lehet szedni) meg lehet nyitni docx-eket pl. Office 2003-ban is.

    2. Elnézek sok magát rendszergazdának/informatikusnak hívó emberkét, akiknek gőzük sincs a csoportmunkáról, illetve annak hatékonyságáról. Ezeknek az embereknek tényleg kár megvenni egy új irodai szoftvert a plusz lehetőségek miatt, hiszen a titkárnő megír egy levelet, amit sok esetben (tapasztalatok alapján) kinyomtat előzetesen küldés előtt a főnöknek, vagy elküldi e-mail-en neki (de még csak nem is a belső hálózaton), esetleg floppyn/pen drive-on beviszi neki.

    Látok olyan céget is, akiknek van egy alap XP-jük, és úgy érzik bőven elég nekik a wordpad, valamint az Outlook Express is, aztán csodálkozva kérdezik meg, hogy a wordpad-be azt a sok plusz gombot és menüt mások hogyan tudják előhozni, és miért nem tudnak szinte semmilyen dokumentumot megnyitni a számukra e-mailben érkezettekből?

    Valóba igaz, hogy az OpenOffice elegendő a felhasználók jelentős részének, és felesleges pénzkidobás megvenni másikat drágán. De azért nem általánosítsunk, hiszen sok ember nem véletlenül használ mást is.