• janyikzs
    #35
    Elég érdekes hozzászólásokat olvasok, de mielőtt véleményt alkotok elmondom, hogy gyakorlatilag mindegyik megoldást használom régóta (na jó a gugli félét nem olyan régóta).

    Csak egy hasonlat jut eszembe: Mi a ráknak vesz sok ember drága kocsikat, holott egy olcsóbb suzuki is elviszi őket A-ból B-be? Megválaszolom: Az utazás élményéért, mivel nem mindegy, hogy milyen kényelmesen és gyorsan tudjuk le a "távolságokat"

    Az OO-en sok mindent simán meg lehet oldani, viszont ha kevesebb munkával igényesebb dolgot akarsz kiadni a kezeid közül, úgy egy Office 2007-el könnyebb a dolgod.
    Rengeteg dolgot nem tud (vagy most már a 3-mas béta igen) az OpenOffice, pl.: egy szélesvásznú monitoron simán úgy nézni egy doksit, hogy több oldala látható legyen. Vagy pl. a csoportmunkára szinte egyáltalán nem használható.

    Az Office 2007 egyik legjobb új tulajdonsága, hogy amikor kiválasztasz egy formázást/beállítást/elhelyezést/stb. akkor még az OK-ra kattintás előtt már mutatja a végeredményt. Konkrétabban, pl.: ha kijelölök egy szövegrészt és rámegyek a betűtípusokra, akkor még ha csak fölé állok egérrel a betűtípusnak, lent már mutatja is, hogy milyen lenne.

    Csak, hogy a docx-et kicsit tisztába tegyük: nem az jött létre, mert a cél az volt vele, hogy más program ne tudja megnyitni, hanem az az ok, hogy az új funkciókat (beleértve ide pl.: a képekhez használt sokféle új keretet, másféle formázásokat, többféle új effektet pl. a prezentációknál) a korábbi Office 2003 (amiben ezek nincsenek benne) nem tudja értelmezni. Ha sima doc-ba mentünk ilyenkor, akkor sok plusz elveszhet emiatt, hogy a kompatibilitást megőrizze. Egy esetnél pl. kicserélte az egyik diaképnél az áttűnést olyanra, amit az Office 2003 ismert.

    Ui.: Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam