Tripax#8
Nos több kérdésre adhat választ egy fogalom amit úgy hívunk, hogy: államelmélet. A társadalom tagjai bizonyos jogaikról lemondanak egy bizonyos más jog gyakorlásához vagy egyébb előnyök megszerzéséhez. Lásd a példát, ha te valakit elütsz akkor nem hagy az állam magadra egy falu megdühödt polgáraival szemben. (Ezért csak államelmélet, mert a gyakorlatban ha nincsen ki megvédjen akkor meg is kövezhetnek - de sajnosss a lev.szerk.:) Tehát ha jön egy rakás turbános akkor az állam hivatott téged megvédeni. Itt jön viszont egy de. Az állam viszont sok más dolgot nem csak embereivel hanem más országokkal is egyeztetnie kell, már csak a jólfelfogott érdekében is. Valjuk meg őszintén ha jönnének a románok a határon, nemsok sanszunk lenne (tudom most majd jön a nagy magyar önérzet, bocs ha valakit ebben megtiportam). A történet lényegi mondata, hogy az államnak az embereire nagyon oda kellene figyelnie, mert mi mindannyian hozzuk létre az államot (ergo nekünk kellene hogy lobbizzon más államoktól, de én már azzal is beérném ha más államokkal jobban karöltve lenne, a világbéke ideális útja felé). Tisztelettel