• Csaba42
    #20
    "Az már az e-bay dolga, hogy hogyan oldja meg a szűrést."
    Ha ilyen okos vagy, miért nem állsz elő "egy szűrési ötlet"-tel, amit aztán kilóra megvehetnek? Tudod egyáltalán, hány termék van az eBayen??? Nem fogják egyesével végignézni (de még így sem deríthető ki, melyik a hamisítvány, ez totál egyértelmű), de az eladók sem írják be a termékleírásba, hogy "Vigyázat, hamisítványt árulok!", hogy kiszűrhető legyen. Egy nemzetközi online aukciós piac esetében csak és kizárólag bejelentés alapján mehet ez az egész - ami VAN az eBayen is. Ami meg a termékeket illeti, naná, hogy minden eredeti és bontatlan. Persze nagyon könnyű azt mondani, hogy erre rácsesztek az eBayes skacok, és röhögni rajtuk.

    "de az e-bay kötelessége lenne, hogy fellépjen az ilyen esetek ellen és védje a becsületes felhasználókat"
    Akár hiszed, akár nem, tesznek is lépéseket, de bejelentés alapján. Tudom, mert én is eBayezek. Előre nem fogják megmondani, hogy a viagra422 nevű felhasználó lopott/hamis cuccokat fog eladni, ezért azonnal töröljük a picsába az accountját. Vagy szerinted médiumokat kéne alkalmazniuk?

    "a WoW arany árusítási nyilván nem ugyanaz a jogi kategória,"
    Nem ugyanaz, de tomcsa4 azt próbálta kifejteni, hogy az is illegális, és ebből kifolyólag büntetendő.

    "Szerintem teljes mértékben érthető, hogy sem a gyártó, sem a vásárló nem örül, ha hamisítványt árulnak az egyik legnagyobb rendszeren, igenis lépjenek fel ez ellen!"
    Szerintem meg teljes mértékben érthető, hogy MÁR RÉG FEL-LÉP-NEK EZ EL-LEN, így ezen nincs mit tovább ragozni. Úgyhogy a kijelentéseddel nem csináltál nyarat.