Melyik a legjobb, melyik tud mindent
  • Ability
    #17
    Na akkor megpróbálom összeszedni. Először is: sok időt kell rászánnod. Az alap program végtelenül le van egyszerűsítve. Már így is rengeteg beállítás van, de akármikor betöltesz egy újabb plugint, akkor újabb opciók jelennek meg. A pluginokat lehet kezelni, ki lehet kapcsolni őket. Ha neked nem kell Gadu-Gadu protokoll, akkor inaktívvá teszed, és be sem töltődik a memóriában. Alapjáraton is bennevannak az elterjedt protokollok, érdemes kikapcsolni ami nem kell. Ha nincs benne valami, akkor a miranda oldaláról le tudod tölteni a szükséges dolgokat. Amiket én szoktam használni:

    Modern Contact List - ezzel lehet skinezni a kontaktlistát. Van alternatívája is, de ehhez van a legtöbb skin. Itt találod őket, én ennek a régi változatát használom.

    IEView - Ezzel a beszélgetőablakot lehet skinezni, és ami érdekes, hogy az Internet Explorer fordítóját használja fel, és a sablonok valójában weboldaltervek. Aki ért a HTML-hez kicsit, az csinálhat saját skint. Én ezt használom: Renkoo (Nem olyan igénytelen, mint a képen.)

    My details - Ezzel az MSN-ben megszokott adatidat teszi felülre, könnyen beírhatsz msn kommentet, képcsere, stb.

    History++ - Ezzel fejlett naplózást lehet elérni, keresővel, áttekinthető, szűrhető listával.

    Tipper - Ezzel egy kontakt adatai jelennek meg, ha ráviszed az egeret. Rengeteg dolgot le lehet kérdezni. IP cím, utolsó beszélgetés időpontja, utolsó üzenet, állapot megjegyzés, mikor váltott awayre, mióta nincs a gépnél, stb...

    A lényeg, hogy minden egymásra épül, össze kell válogatni ami neked kell. A miranda addons oldalán többezer skin, hang, protokoll, plugin van, válogatni kell. Van Weather protokoll, amivel ki lehet íratni az időjárást, beépül a programba, sőt, akár még kontaktnak is fel lehet venni. Olyan adatokat ír ki, amilyet te szeretnél. Ha valaki paranoid, akkor titkosító protokollokat is le lehet tölteni. Ha szépen betöltesz mindent, akkor rengeteg beállítás tárul eléd. Nekem olyan dolgok be vannak állítva, hogy ha valaki elérhető, akkor zöld a neve a listában. Ha elfoglalt, nincs a gépnél, akkor sárga. Ha nem elérhető, akkor piros. Látszólag értelmetlen baromság, de én így szoktam meg, és tükrözi, hogy mennyire részletesen be lehet állítani. Először keresgélni fogsz, és nem lesz egyszerű megtalálni amit akarsz. Ha betöltesz egy skint, akkor nem feltétlen ugyan úgy jeleníti meg. Lehet az avatar nem jobb oldalt lesz, lehet hogy kikerülnek a levél ikonok. Apropó, ikonok. Mindent le lehet cserélni. Az alap ikonok nem szépek, én töltöttem le az addon oldalról valami faszát, és frankón betöltesz egy dll-t, és drag adn drop-pal le lehet cserélni őket, bármi ami megjelenik azt lehet cserélni.


    Könyebb dolgom lenne, ha mondanád neked milyen elvárásaid vannak.