• dez
    Szerinted ezzel most nagyon újat mondtál? Feleslegesen írtál ennyit, mert én nem vitattam, hogy (össz.) 20W alatt az AMD (a Goede-del) nem igazán versenyképes (legalábbis telj./watt, árakat nem tudom).

Azonban, itt 2 olyan, 20W-os össz. TDP-jü termék lett összehasonlítva, melyek teljesítménye is kb. egyforma, de ez neked nem tetszett.

Mint írtam, és mint a linkelt cikkben is szerepel, az a kis alaplap nem mobil gépbe megy, hanem ipari PC-be.

Az Intel féle 2D/3D és video dekódolás-gyorsítás olyan is, ők sem tudnak csodát tenni 2W-ból (de még 10-20-ból sem, mint tudjuk), sőt... Persze a marketing-anyagokban szépen mutatnak ezek a számok és szavak. (A Crysis rendes futtatásához meg az AMD-s IGP-k is kevesek, de ésszerűbb gépigényű játékok normális futtatása nem árt.)

Nagyon emlegeted ezt a bizonyos MID-et, de ez a fogalmat maga az Intel találta ki az Atomos gépekhez. :) Túl sokmindenre nem jó, de azért elmegy. :)

A M690E-t ne nagyon nézegessük, már nem mai darab, és nem is mobil területre való, hanem embedded rendszerekbe -- így nem csoda, hogy egy ipari PC-s lapra ezt teszik. Mobil területre már van 700-as sorozat is, jelentősen jobb képességekkel.