• Penge4
    #79
    "Az ms nem pusztán a termékek minőségének/tudásának meggyőző erejével teremtette meg ezt a helyzetet, ez tudható, és a monopolhelyzet elég speciális."

    Ahhoz nagyobb tehetség kell, hogy az embereket manipuláld és ezzel monopol helyzetet teremts magadnak. Már nagyon régen feltalálták a vízzel működő autót is, ma mégsem azzal járnak az emberek, hanem veszik a 400Ft-os benzint. Az illetőnek nem volt üzleti érzéke, csak tehetsége. Az kevés...

    "De érdemes utánanézni, hogy hogyan használta fel/ki az IBM-et a nagy törtetése során"

    De érdemes megnézni az Apple hogyan használta fel a Xerox Alto-t az MacOS megalkotásához...
    Szóval egyik sem jobb a másiknál...


    "Ez a szoftver valamiért tökéletesen megrekedt a win3.1 korában, gyerekjátéknak is kevés már a flashes cumók mellett. Kb olyan mintha a notepad-et viszonyítanánk egy Ventura-hoz."

    Arra mint mondtam tökéletes, hogy egy egyszínű részt átszinezz, nagyíts, forgass...stb

    A Notepad-et sem kiadványok szerkesztéséhez használom, de mondjuk .ini-ket szerkeszteni, vagy egy-egy .srt-t javítani meg ilyesmire bőven jó. Bár ezekre inkább Wordpad-et használok.

    "A msger-el kapcsolatban annyi a meglátásom h az emberek többsége emiatt fel sem fogja h van olyan h skype, yahoo msg, icq, netán irc, egyedül az aim volt, ami vírusszerűen beférkőzött az agyakba egy másik üzleti szolgáltatáshoz csapva."

    Azért a Skype és a Yahoo messenger sem panaszkodhat. Még a Google Talk is elhanyagoltabb.
    De a Microsoft itt is tudta mivel kell megfogni a népet, mivel az MSN-ező ifjúság 90%-a nem éppen az IQ gazdag kategóriába tartozik, a maradék 10% meg azért megy fel, mert a 90% leginkább csak azon keresztül érhető el, de az egyetlen értelmes feature az a WLM-ben az Offline üzenetek volt, na meg hogy ki lehet kapcsolni a külső szmájlikat, ezzel megszüntetve a képírást. De az az ász, mert "vannak benne király szmájlik".

    "Emlékeim szerint NT4-ig nem volt az msnek saját defrag eszköze."

    98-ban biztos volt, még fejlettebb is valamivel az XP-énél, mert ki lehetett jelölni az összes partíciót, amit egy éjszaka alatt megcsinált, 95-ben már nem tudom volt-e.