• floatr
    #78
    Az OSS nem a biztonsági lyukakról szól, hanem a továbbfejlesztésről. Nyilván a hibákat is hamarabb lehet megtalálni, de az egyes hibákra az egész közösség reagál, nem 2-3 fejlesztő, mint az IE6 esetében. Sokan belefejlesztenek a kódba, amit később befogad a fő projekt is, de megkaphatod, mint változat.

    Az ms nem pusztán a termékek minőségének/tudásának meggyőző erejével teremtette meg ezt a helyzetet, ez tudható, és a monopolhelyzet elég speciális. Eddig a legtöbb ilyen esetben a monopol cégeket darabolták/kinyírták pont a versenykorlátozó hatása miatt. Ezt eddig elkerülhette az ms, mert jól "politizál" :)
    De érdemes utánanézni, hogy hogyan használta fel/ki az IBM-et a nagy törtetése során, és hogyan rúgta fel a szerződéseket szépen egyenként, ld OS/2.

    "legyenek telepítéskor választhatók az összetevők" -- ezt maga az ms nem tudta meglépni, a wmp-mentes változat kompromisszum volt. Létezett egy olyan verzió h szétdaraboltatják a céget üzletágak szerint, az ms ezzel járt a legjobban valamiért...

    "a Linuxnak köszönhetem, hogy megszerettem a Windowst" -- csak így tovább akkor. Én pont fordítva vok ezzel: a vista nélkül bele se néztem volna, legalábbis egy darabig. Mellesleg kb egy hónapig tartott az a fajta kínlódás, amikor a megszokás után csináltam volna dolgokat, aztán rákaptam az izére.

    PDVD -- árukapcsolás ugyan, de ráfogják h módosítható szerződéses alapja van, és alapszoftver a felhasználáshoz, ez van.

    Ezek szerint nem vicc volt a Paint. Ez a szoftver valamiért tökéletesen megrekedt a win3.1 korában, gyerekjátéknak is kevés már a flashes cumók mellett. Kb olyan mintha a notepad-et viszonyítanánk egy Ventura-hoz.

    A msger-el kapcsolatban annyi a meglátásom h az emberek többsége emiatt fel sem fogja h van olyan h skype, yahoo msg, icq, netán irc, egyedül az aim volt, ami vírusszerűen beférkőzött az agyakba egy másik üzleti szolgáltatáshoz csapva. Riasztó volt az h még a partnercégeknél is javarészt azok rendelkeztek egyéb accountal, akik informatikailag jobbak voltak.

    Az office létrehozásakor nem az OOo volt a konkurencia, hanem a külön árult szövegszerkesztők és táblázatkezelők. Az ms anno úgy alakította ki a csomagot, hogy a különböző konkurens termékeket variálva is olcsóbbak voltak, ami megintcsak a későbbi szerződések miatt volt gáz.

    Emlékeim szerint NT4-ig nem volt az msnek saját defrag eszköze. Anno a munkaállomásaink egy része csak amiatt volt használható, mert valaki kitalálta h NTFS/FAT32 alá is csinál defrag-ot. Természetesen ők is "megdöglöttek"