• Penge4
    #70
    "Egy oprencer ne akarja kitalálni h én mit akarok, csak csinálja azt, amire "megkérem""

    Akkor közelítsük meg máshogy. Ha én azt akarom, hogy dolgozzon alám és nekem a kevesebbet kelljen buherálgatni (töredezettségmentesítés, előtöltés, autoupdate és annak telepítése (azé' se kelljen kattintanom, végezze el maga) meg ilyenek). Nálad egy kb 1 éves Linuxon (amire nem sajátmagad fordítottad a kernelt) mennyi idő alatt indul például az OpenOffice? 1-2 másodperc? Kétlem, mert nincs, ami előtöltse.

    "BluSoleil" -- a homepage-en katt download --> linux edition

    Az apró betűs részt is el szoktad olvasni? The version is customized by AsusEee PC and other BlueSoleil Linux version are coming soon.

    Egyébként van nekik olyan szemét szokásuk, hogy ha már megvásároltam az adaptert, de azért a netről letöltött változat evaluation copy-zik (hogy remélem gyógyszerre kell nekik az ebből begyűjtött pénz! ) így inkább az alternatív letöltési lehetőséget preferálom. Itt még EeePC-s változatot sem találtam.

    "a Nokia csúcsszoftvere :) kicsit utánanézel, találsz bőven alternatívát, én a múltkor a k710i-t akartam összekötni"

    Kerestem egy időben, aztán csak szoptam vele, mert nem sikerült normálisan összehozni. Azt is tény, hogy a SE, Samsung...stb telefonokat csak bedugod Linuxon és felismeri a Nokiával meg szenvedni kell. Igen tudom, a Nokia a szar, de engem ez nem vígasztal.

    "Vista-ban elvileg ott az UAC, de a legtöbben vagy kikapcsolják, vagy kattintanak h OK, csak kussoljon már."

    Ha annak idején, amikor kipróbáltam az Ubuntut lehetett volna valamit pipálni, hogy örökre kussoljon el az a felugró izé, amibe be kellett írni a jelszót és a felhasználónevet (adminjogosultságú ténykedéshez), akkor az lett volna az első.

    "Másodszor 3rd party addon-okkal bármilyen oprencerből faraghatunk bármi mást."

    Hol is ajánlott 3rd party alkalmazást?
    Egyszer a virtuális asztaloknál (ami mint már kifejtettem nem egy annyira igényelt szolgáltatás, csak a Pistikéknek tetszik a Linuxon a forgó kocka. ), másodszor az ISO írásnál, amit aljasság felhozni egy olyan cég esetén, ami már rég beleépített volna akármit, ha a köcsög EU nem pattogna és nem perelné nevetséges dolgokért. Lassan már Windows telepítőként is csak egy kernelt fogsz kapni, mert a Vistából már a Windows Messengert (nem csilivili MSN!) is kiperelték.
    Egyébként az OSX írója minden formátumot kezel? bin, cue, nrg, img, mds, mdf...stb, vagy csak ISO?

    "Harmadrészt, aki képes összekeverni egy csomagkezelő rendszer-t egy webes szoftvergyűjteménnyel, az azt se tudja miről beszél."

    Miért is? Synaptic = webes szoftverlista a hozzá való kliensszoftverrel, ami ezt a listát szinkronizálja és hozzáférhetővé teszi. Itt Windowsban más a koncepció. Linuxnál 1 kattintás és kapod amit a szoftver gyártója meghatározott, utólag konfigurálhatsz rajta, Windows-ban intelligens telepítő vezet végig a telepítés fázisain és már akkor eldöntheted nagyobb programcsomagok esetében, hogy mely funkciókra van szükséged.

    "Nem a koppintás a lényeg, hanem az arc hozzá."

    Bármit bele lehet magyarázni, itt be is fejeztem az Apple témát.