• Penge4
    #67
    "MCP/MVP vizsgák a minimális rendszerkövetelmények közt vannak, mi? Nem értenek hozzá -- miccsoda érv"

    Szerinted néhányan direkt kamuznak és direkt szívnak vele, hogyne. Szerinted ha annyi problémám lenne a Windows-zal, akkor nem használnék már régóta Linuxot? Vagy nem ruháztam volna már be egy Mac+OSX párosra?
    Ugyanúgy az az sok százezer ember, akinek nincs semmi problémája a Windows-zal.

    "de, pont én akarom használni, ne ő b.ssza már el, amire gondolja. Majd még tanítgatom évekig"

    Na tessék, megint kiforgatod a lényeget! Nem ő használja, hanem Te. És nem kell évekig tanítgatni, nálam például már 3-4 héten belül érezhető volt a különbség. Ne várd már el, hogy egy program kitalálja helyetted azonnal, hogy te melyik programot mikor használod. Sokan feltelepítik, aztán 1 nap múlva kijelentik, hogy szart sem ér a SuperFetch.

    "Új driver-modell, jogvédők az OS-be integrálva -- ennyi. "

    Igen, meg digitálisan aláírott driverek (64 bitre már csak ilyenek telepíthetők), ezzel meg is szűnnek a driver okozta kékhalálok.
    Jogvédők? Ezt kifejtenéd bővebben? Erről volt szó riogatás szinten, de nem is lett belőle több. Ahogy már a torrent protokolt is temették jópárszor, de emögött nem az MS áll, de ne várd már el, hogy azt mondják "Nyugodtan warezold le, ne fizess érte."

    "Egyébként szoftveres inkompatibilitásra gondoltam, de ez se rossz :)"

    Mivel az egész drivermodell új alapokon van, új kernelt kapott, új biztonsági megoldások vannak, így eleve néhány rendszerközeli szoftver nem úgy működött, de ennek frissítéséről a gyártónak kell gondoskodni.
    A többi esetleg a hanyagul megírt szoftverekkel volt (Például Total Commander a C gyökérbe való településsel és a Windows könyvtárba való .ini pakolásával és még mondhatnék ilyeneket), erről duplán nem a Microsoft tehet. Már az XP 6 éves pályafutása alatt ideje lett volna megtanulni, hogy programfájlok Program Files-ba, userszintű konfigurációs fájlok és egyebek Documents and Settings-ben.
    Az ilyen programokkal nem is volt gond, használtam olyat is Vista alatt, ami 2002-ben volt utoljára frissítve.
    De arra még mindig nem válaszoltál: BluSoleil Driver, PC Suite, speciális egér, billentyűzet. Ezekhez hol teremnek Linuxra driverek? Na ugye. Ez bármelyik usernek természetes 2008-ban, hogy bedugja és működik. Linuxon ehhez manualokat kell bányászni angol nyelven, majd jóformán saját magadnak megírni hozzá a drivert.

    Egyébként jó, hogy előhoztad a szoftvereket. Ha jól tudom Linuxon van az (szintén néhány proginál), hogy ha frissül a kernel (ami elég gyakran megesik), akkor újra kell forgatni az egészet, mert némelyik nem indul el.

    "esetleg túl finoman fogalmaztam, és a "spambot zombi kliensek" kifejezés ismerősebb lesz"

    Esetleg nem olvastál a sorok között és a next-next-finish userek ismerősebb lesz. Linuxot is meg lehet fektetni egy pár soros scripttel. Ha a felhasználó maga fogadja el az ártalmas kódot, akkor nincs rendszer, amivel ne lenne probléma. A Linuxot nem használják annyian, ingyenes is, így nem sok vizet zavar, nem írnak rá. De ha az lenne a legelterjedtebb OS, akkor arra is megjelennének, ez is már ki lett vesézve párezerszer.

    "Az Apple jóval innovatívabb, és Moonman cikke meg ne legyen már referencia. Viccnek is rossz"

    Igazad van. Egy több helyen is elismert szakember véleménye nem érhet fel egy nagyfejű amcsi video blogos gyökérével, aki TVShop-os stílusban adja elő a baromságait, hogy widgets = gadgets.
    Nem baj, hogy az egyik sidebaron van, a másik Dashboard-on, meg manapság a widgetek korát éljük (Opera, Google, Yahoo, Netvibes), de a Microsoft az, aki koppintott.