• Penge4
    #42
    Örülök, hogy Te ezen ennyire tudsz élcelődni, de gondolom az az egymilliárd(!) kínainak (akik kicsivel többen vannak, mondhatni porszem hozzájuk képest a magyar populáció ) ez nem ekkora poén.
    Azonkívül meglepődnél hány ember tanul (akár itt Magyarországon is) távolkeleti nyelveket. Nekem például teljesen mindegy, hogy kérdőjelek vannak helyette, de nekik lehet, hogy nem és ahogy én ki tudom szedni (ha akarom) nLite-al/vLite-al ezeket ők lehet, hogy nem értenek hozzá annyira, hogy ezt megtegyék.

    Egyébként meg nem értem ezt a balhét. Régebben a Win 95/98 korában, amikor még a 10 gigás winyó nagynak számított, akkor nem volt baj, hogy 5-600 megát elfoglalt a Win, ami a HDD 5%-a. Most viszont a 400-500 gigás winyóknál a 9,6 giga (ennyit foglal egy Ultimate (amiben Media Centertől kezdve minden van!) zavarja a usert, ami egy 500 gigás winyónak durván 2%-a.

    Jaa, hogy a felhasználói programok is híztak? Egy Nero 8-nak már 1 gigás a telepítője? Használj ImgBurn-t. Egy sz*ros Adobe PDF olvasó 100 megát foglal? Használj Foxit Readert és még sorolhatnám milyen 'tipikus' programokat használnak a felhasználók, aztán csodálkoznak, hogy 40 gigát foglal a rendszer + a rátelepített szoftverek.
    Akkor ott vannak a médiaformátumok.
    Egy DVD 4,5 - 8,5 giga. Egy jól megcsinált divx/xvid/x264 (akár dualaudio) bőven kijön 1,4 gigából.
    Egy HDDVD, BluRay 15-30 giga. Egy jól megcsinált MKV 4-6-8 giga.

    Azért érzékeled a különbséget. És ezekről nem a Microsoft tehet, hogy a userek nyelik a szemét formátumokat mint kacsa a nokedlit, a nyilvánvalóan jobb alternatívákat meg ignorálják...

    Egyébként ettől függetlenül ezt az egyetlen dolgot tudom felróni a Microsoftnak, hogy nem lehet telepítéskor kiválasztani az összetevőket és ezt bárhogy lehet félremagyarázni, ez akkor is szarvashiba.