2008 FIFA Beach Soccer World Cup


Franciaország, Marseille július 17-27.

  • lippet
    #36
    Miután a hollandok meglepetésre 5-3-ra legyőzték a törököket, egyszerű volt a képlet a mieink számára: egy esetleges háromgólos győzelemmel a norvégok ellen kivívhattuk volna a Szuperdöntőbe jutást. A speciális szabályok értelmében ugyanis nem az egész tornán, hanem csak az ezen a napon elért eredmények számítottak a magyar, a norvég, a holland és a török együttes vonatkozásában.

    Hasonlóan kezdődött a mérkőzés, mint szombaton az angolok ellen, az első harmadban csak helyzetek adódtak a kapuk előtt, gólt azonban nem láthatott a közönség. Az utolsó pillanatokban egyébként az ellenfél büntetőt rúghatott, ám Sture lövését Szűcs szenzációs bravúrral hárította.

    A folytatásban aztán beindult a gólgyártás: a 16. percben előbb Sture perdített a hálónkba, majd néhány másodperccel később Kóka egy jól helyezett lövéssel egyenlített.

    Három perccel később Újfalusi is betalált, így már nálunk volt az előny (2-1), és ez így is maradt a második felvonás végéig.

    Sajnos a záró tizenkét perc rosszul indult számunkra, mert Sture egy kipattanót Szűcs kapujába továbbított.

    Ismét három gól kellett tehát a továbbjutáshoz, de egészen a 32. percig nem változott az állás: akkor Berecz remek egyéni megmozdulás végén lőtt a jobb alsó sarokba.

    A hátralévő percekben mindent megpróbáltak Bereczék, hogy még két gólt begyötörjenek a skandinávok hálójába, de ez nem sikerült, a 3-2-es győzelem pedig azt jelentette, hogy a hollandok végeztek a harmadik, még továbbjutó helyen.

    A mieink is minden dicséretet megérdemelnek azonban a negyedik helyezésért, hiszen az utolsó pillanatokban tudták meg, hogy részt vehetnek a megméretésen, és rengeteg alapember hiányzott a csapatból.

    Az augusztusi, portugáliai Szuperdöntőbe a házigazda luzitánok mellett a svájciak, az olaszok, a lengyelek, a csehek, valamint a franciák, az oroszok és a hollandok jutottak. A csehek a két selejtezőtorna jobbik negyedikjeként vívták ki a jogot a vilareali szereplésre.

    EBSL-torna, Tignes, 3. forduló:
    Magyarország - Norvégia 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
    Gólszerzők: Berecz, Újfalusi, Kóka, ill. Sture 2

    További eredmények:
    Oroszország-Franciaország 8-3
    Észtország-Anglia 3-2
    Hollandia-Törökország 5-3