2008 FIFA Beach Soccer World Cup


Franciaország, Marseille július 17-27.

  • lippet
    #34
    Az utolsó pillanatokban Azerbajdzsán lemondta a szereplést, így a magyar válogatott utazhatott Franciaországba.

    Nem volt esélye a fiatal magyar csapatnak a favorit franciák ellen

    Kissé megilletődötten kezdett a megfiatalított magyar csapat a torna favoritja és házigazdája ellen, amit sajnos ki is használtak a gallok. Martinon duplájával és Francois góljával ugyanis a 4. percben már 3-0-ra vezetett Eric Cantona együttese.

    Ezután valamelyest magukhoz tértek a mieink, amit jelzett Ivitz kapufája is. A 7. percben végre megtört a jég: Újfalusi egy távoli bombával szépített, majd Finta is kapufát lőtt.

    A másik oldalon viszont nem hibáztak a hazaiak: a harmad vége előtt nem sokkal Samoun, majd Perez talált be, így 5-1-re vezettek a franciák.

    A folytatás hasonlóan alakult, mint az első 12 perc: miközben mi a kapufákat lődöztük szorgalmasan, Aubry pedig parádézott a vendéglátók kapujában, a gallok szinte minden helyzetüket kihasználták.

    Samoun, Francois és Castro (büntetőből) volt sorrendben eredményes, így 8-1-re elhúztak a kékmezesek. Büntetőből ugyan Ivitz szépített, de az utolsó szó joga ebben a periódusban is az ellenfélé volt: 3 másodperccel a dudaszó előtt Lambourde egy egészpályás szabadrúgásból talált Szűcs kapujába (9-2).

    Az utolsó felvonásban Samoun kezdte meg a gólgyártást, amire szabadrúgásból Ivitz válaszolt.

    Castro két egymást követő találata után a végén Makra lőtt egy kipattanót a hálóba, így 12-4 lett a végeredmény a Cantona-csapat javára.

    Összességében nem érheti szemrehányás a több újoncot avató magyar válogatottat, hiszen a franciák jóval esélyesebbnek számítottak, és kegyetlenül kihasználták a lehetőségeiket.

    Szombaton a nyitónapon az oroszoktól vereséget szenvedő hollandokkal találkozik nemzeti csapatunk.

    A pénteki eredmények:
    Franciaország-Magyarország 12-4
    Norvégia-Észtország 4-3
    Törökország-Anglia 7-3
    Oroszország-Hollandia 10-0