2008 FIFA Beach Soccer World Cup


Franciaország, Marseille július 17-27.

  • lippet
    #25


    Egy kicsit a Strandfociról



    SZABÁLY:

    1. Méretek
    A játéktér téglalap alakú, hossza 30x40 méter, szélessége 17x25 méter.

    2. Vonalak
    A játékteret az ábra szerint jól látható 5x8 cm-es vonalakkal kell határolni. A hosszabb vonalakat oldalvonalaknak, a rövidebbeket kapuvonalaknak nevezzük. A játéktér közepét az oldalvonal mentén kell jelölni.

    3. Büntetőterület
    Képzeletben a kapuvonalakra merőlegesen, mindkét oldalvonalon 5 m távolságra egy pontot kell kijelölni. E két pontot egy, képzeletbeli vonallal kell összekötni. E vonalakkal és kapuvonallal határolt rész a büntetőterület.

    4. Büntetőpont
    Mindkét büntetőterületen a kapuvonal középpontjától, a kapuvonalra merőleges képzeletbeli egyenesre 8 métert kell mérni és e távolság végpontját láthatóan megjelölni az oldalvonal mentén. Ez a büntetopont.

    5. Cserezóna
    Cserezóna a saját kapu melletti oldalvonalon, az alapvonaltól számított 5 m-en belül.

    6. A kapuk
    A kapuk a két kapuvonal közepén állnak. A kaput két merőleges, egymástól 4 m távolságban (belméret) álló oszlop alkotja, melyek felül keresztléccel vannak összekötve. A keresztléc alsó széle 2 m távolságra van a talajtól. A kapufák és a keresztléc vastagsága 8x10 cm. A kapufára hálót kell felszerelni, amelynek anyaga kender, juta vagy nejlon lehet. A hálót úgy kell felerősíteni, hogy kapura lövés esetén a labda ne pattanhasson vissza a mezőnybe.

    7. Játéktér
    A játéktérnek homoknak kell lennie.

    8. Játékosok
    A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb 4x4 játékossal, közülük 1x1 a kapus. Mindkét csapat köteles a játéktéren lévő játékosai közül kapust megnevezni a játékosokat számozott mezzel ellátni.

    9. Cserék
    A cserejátékosok maximális száma az adott mérkozésen 7 fő. A cserelehetőség a mérkőzés folyamán korlátlan számban történhet. A lecserélt játékos a mérkőzés során újra játszhat.

    10. Játékosok felszerelése
    A játékos nem viselhet olyan felszerelést vagy tárgyat, amely másik játékosra veszélyes. A játékosok felszerelése számozott trikóból vagy számozott mezből, rövidnadrágból és cipőből áll. Cipő viselése nem kötelező.

    11. A mérkőzés
    A mérkőzés két 12 perces félidőből áll. A félidők között szünet nem lehet több 1 percnél. Mindkét csapat jogosult félidőnként egyszer 1 perc időkérésre, de a játékvezető csak akkor adhatja azt meg, ha a labda játékon kívül került és az időt kérő csapat jogosult azt játékba hozni.

    A strandfoci weblapjáról van az információ!