hát rolika, annyira értesz a javahoz, mint a nagyanyám kb :|
Java virtuális gép nekem kb 3 másodperc alatt indul, és ha elindult, onnantól kezdve már nem kell várni rá. Egyáltalán nem lassú, néhány év alatt látványosan, többszörösére növekedett a virtuális gépen futtatott bytecode végrehajtásának sebessége.
Mellesleg ugye lehet natív gépikódra is fordítani, és akkor meg nincs vm...
JSP az egy javara alapuló szerver oldali nyelv, ami csak a szerveren fut, a javascript fut a kliensen. A 2 együttes használatával szép gyors, optimalizált programokat lehet csinálni(már aki képes megtalálni hogy mit kell kliens, és mit kell szerveroldalon csinálni), csak sajnos sok hülye kikapcsolja a js-t mert szerinte az jó (én ezeket leszarom, ha js-el csinálok egy oldalt, kapcsolja be).
swinggel semmi gond nincs, még a régi gépemen is, ablakmozgatással sem nem lassult a felület. Minek ehhez hardveres gyorsítás? És melyik ms programban van ilyen? Jaa semelyikben? Egyébként meg van opengl...
netbeansnél én semmi memleaket nem tapasztaltam, se 100% cpu-t induláson kívül, valószínűleg ez a vindóz hibája, mert gyakran látom a programokat amint csak nőnek és nőnek, dehát a vindóznak soha sem volt az erőssége a memóriakezelés, most vistán is a fossal egyenértékű.
Eclipsel sem volt semmi gondom, pedig j2ee fejlesztő vagyok, és azt használom, jbossostúl.
Viszont c# is tanultam egy ideig, egész jó kis java másolat(ha már nem engedték szétszarni az ms-nek a javat is, lemásolták, azt szétszarhatják). De a visual studio... hát az egy borzalom. Akkora fost még nem láttam mint az, jegyzettömbbe jobb volt kódot írni mint abba.
Tanultam sorrendben: pascalt, delphit, javat, php/html/javascriptet, c#-t, c++-t. Úgyhogy asszem össze tudom hasonlítani. Most javaval dolgozom, azon belül az alap nyelvvel,jsp/jsf-el, javascriptel. Tetszik, hogy szinte mindent meg lehet vele oldani, nem lassú még a munkahelyemen lévő paranoiadefos vírusellenörzővel sem, ami ráadásul egy ratyi 3 gigaherces pénégyen fut.