• roliika
    Na még ezt leírom aztán kussolok úgyis darabokra leszek szedve.

Ez a JSP dolog nagyon őőő....kétséges megoldás szerintem.

Mondom van aki isteníti, vettem is miatta 1 könyvet merthát jó mondom megismerem hátha megváltja a világot.

De szerintem nem fogja. Aki programozgat php-ban abban azt hiszem a 4es verzió óta van smarty. Aki nem ismerné, elmondom hogy kb annyiról van szó, hogy a külső php fileokat lehet includolni, vagyis egy php fileba egy másikat becsatolni.

Ezt nem is olyan rég szintén istenítették, de az a gond vele, ha az ember fia/lánya egy kicsi (és itt a hangsúly a kicsin van) mondjuk fórumot készít ő egymaga akkor nincs értelme az egésznek mert cirka 3* annyi kódot kell írni és ráadásul a sok include lassítja az egész kócerájt..nem nagyon de akkoris lassítja.

Namost JSP-ben ez még durvább. Mert nem elég hogy includolva van, de ráadásul a felhasználó gépétől is függ a sebesség és megjelenítés ami szerintem nem szerencsés helyzet. Magyarul mindent bele csatolnak odaküldik a user gépére hogy nesze b+ most számold ki. Közben a háttérben meg mondjuk kéréseket küld a szerver felé de addig nem tudja teljesíteni míg szerencsétlen user gépe magához nem tér. Na ezaz amiből köszi nemkérek.