nedudu#30
"Ja..csak több mint fél évig használtam ubuntut minden nap szerverek konfigolására, szóval tényleg...puszta EDCL-es emberke kezébe ne adnám az biztos."
Nem úgy tűnik hogy sikerült megismerned rendesen. Egyébként még az Ubuntu és az OpenSUSE az a két rendszer amit simán egy ember kezébe adnék, de akár egy szépen bekonfigolt más Linuxot is. Az ECDL-től meg ne essünk már hasra! Csak annak nincs meg aki nem ment el ilyen tanfolyamra.
"gkalcso...lehet, hogy nincs rá driver de lesz(kamerákkal én is szívtam alatta, de 32 bites alatt is). Linuxnál viszont minden funkcióját nem tudod használni."
Milyen funkciója van egy webkamerának? A legtöbbön van egy capture gomb és kész ennyi amit tudnak plusszban. Ha a doksik alapján jól megírják a drivert akkor az a kamera onnantól kezdve használható és nem ezerféle driver cd-ről kell megtalálni a megfelelőt hozzá.
OpenOffice helyesen a neve. Valóban nem 100%-ig kompatibilis. Ezt szerintem rajtad kivül senki nem is állítja. Egyébként meg a sok félreformázott "fostól" omlik szét leggyakrabban a kinézet. Normálisan megírt dokumentumokkal nincs gond. Az új DocX-et még egyetlen program nem implementálja MS részéről sem. Majd a következő változat talán. Egyébként meg az ODF is pont ez a formátum.
Nincs Photoshop, flash szerkesztő? Ettől lenne jobb a windows? Ha ezt megírják Linuxra akkor máris fos lenne vagy ez így hogy? Vagy akkor a Linux lesz az isten. Ne tévedj már el kicsi bogár, egyiket sem az MS írta és írja és nem is a Linuxos közösség hibája, hogy nincs portolva.
A Linux nagyon is felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait. Az én akkor még 12 éves fiam zokszó nélkül kezelte a Zenwalk Linuxot és telepített alá csomagokat. Néha SSH-n benéztem a gépre és láttam, hogy minden a legnagyobb rendben. Erről annyit hogy nem lehet használni. Ment neki minden kivéve a legújabb wines játékok, de ez ugye megint a Linux hibája?
Desktop vonalon használom 64 bites rendszeremet teljes megelégedéssel. Tegnap egy videókameráról raktam fel 1 órás felvételt, megvágtam, szerkesztettem és kiírtam DVD-re. Mindezt úgy hogy csak Opensource eszközöket használtam és nem kellett szenvednem vele. Ez a post is csak open eszközökkel készült :-)