• roliika
    Ja..csak több mint fél évig használtam ubuntut minden nap szerverek konfigolására, szóval tényleg...puszta EDCL-es emberke kezébe ne adnám az biztos.

gkalcso...lehet, hogy nincs rá driver de lesz(kamerákkal én is szívtam alatta, de 32 bites alatt is). Linuxnál viszont minden funkcióját nem tudod használni.

Open office...17 megás RTF-nél meghal. Erről ennyit. Ha egy Doc-ot megnyitsz vele szerkesztésre, 90%ban nem helyesen, vagy nem megfelelő karakterekkel nyitja meg.

MS nak van egy új, és nagy jövőt sejtető formátuma a DocX. XML alapú zip-el tömörített. OO behal tőle. Aztán mondj ekem lnux lat egy fotó szerkesztőt hasonlót mint a photoshop! Nincs! Gimp messze van még tőle. Flash szerkesztő sincs.

Programozási/fejlesztési oldalról C. Ennyi. ja persze van mono...1 éve próbáltam, elég trágya. Uhu alatt 1 kis progit írtam. Aztán áttettem debian-ra 2 évvel elötte lévő verzióra és be volt halva.

Azért gondolj bele, ha 2-3 éves XP-er vagy a 8 éves 2000-re teszek egy ma írt kicsi C#-os progit...hű az anyja hát fut a piszok!

Nem mondanám a linuxot egységesnek, sem felhasználbarátnak (sudo apt get <-szerencsétlen user honnét a tökömből tudja, hogy lehet programokat így installálni???? Elárulom. Fórumokból maximum mert a súgója egy ^¢°²****!)

Desktop vonalat nem kell eröltetni. Ausztriában sem véletlenül cserélték a linuxokat Vistára. akármennyire is fáj ezt tették, mert használhatatlan volt, sőt a gépek 60%-ára fel sem tudták telepíteni!