• kvp
    #18
    "Ha ezek a rendszerek tényleg oly királyak mint írják, akkor orbitális spam, hoax vírus és spyware szűrőként kéne beüzemelni őket."

    Ezt csak kinaban teszik meg, ahol a rendszernek joga van beleavatkozni a forgalomba es ott is csak a felejuk meno tamadasok ellen (tehat a kinabol szarmazo tamadasokat atengedi a szuro). Az europai megoldasok (es az amerikai is) csak passzivan figyelnek. Igy ha a rendszer ki is szuri, hogy spam vagy virus kerult be, akkor sem tud kozbelepni. Ha megtenne, akkor kiderulne, hogy ott van. Most mar, hogy sok orszagban bevalljak, igy akar erre is lehetne hasznalni. A google rendszere egyebkent ugy is szuri a spam-eket, hogy ha hasonlo level megy tul sok user-ukhoz, akkor valoszinuleg spam. Virusok eseten ugyanez a statisztikai szuro mukodik a meglevo megoldasok kiegeszitesere. Allami felhasznalas mellett a virusok helyett, pl. a politikailag nem kivantatos oldalakat lehet szurni, de mint emlitettem, ez egyelore a vilag nyugati felen meg nem mukodik.

    "Az ilyen lehallgatásnak nagyon sok vonzata van. Gazdasági is például."

    Ertelmes ember az internetet ugy kezeli, hogy minden ami azon athalad kepeslapon utazik, tehat barki lathatja. Ugyanugy latjak a forgalmat a halozaton talalhato tobbi geprol (radios halonal), mint ahogy a kabeles kozpontban a technikusok (pl. upc-nel), vagy ahogy az allam. Ha ezt tudomasul vesszuk, akkor sokkal vilagosabba valik mit lehet es erdemes tenni. Az internet arra keszult, hogy ne lehessen blokkolni az informacio aramlasat, nem arra, hogy ne lehessen lehallgatni. Egyebkent manapsag lehallgatast csak politikai celra hasznalnak, meg nehany maffiagyanus esetben. A tobbire egyszeruen nincs ember. (a gepek meg nem ertenek rendesen magyarul) Amit meg lehet tenni, az annyi, hogy mindent elmentenek par evre, hatha meg egyszer szukseg lesz ra.

    "De ugyanígy az állásokkal, munkahelyekkel is. Gyakorlatilag föntőről húzdkodhatják a szálakat úgy, hogy az legyen vezető pozicióba, akit ők akarnak."

    Egyszerubb ha felhivjak az illetekes embert es annyi. Ez mar nagyon regen is igy volt. (meg a haboru elott is)

    "Akár a tévé vagy a rádióadást is az érdekükbe szólaltathatják meg."

    A barbarok koztben most is fut a kormany nehany bujtatott reklamja, de ezt be is vallottak, sot jo otletkent volt kiemelve a sajtotajekoztaton. De ha valaki latott mar II. vilaghaboru alatt keszult tom es jerry-t vagy tapsi hapsit, akkor tudja mirol van szo. (mostanaban nem nagyon adjak ezeket a reszeket, pedig tenyleg jo toborzofilmek)

    "Az csak a jéghegy csúcsa, hogy a lehallgatott szöveggel behívnak, letartóztatnak."

    Ritka eset. Tudtommal meg egyszer sem fordult elo. Max. politikai zsarolasra hasznalnak ilyen megoldasokat. Meg a zsanett ugyben sikerult eloszedni a pozicioadatokat honapokra visszamenoleg. Azokat a rendoroket sem figyelte senki, csak mentettek az adatokat, hatha meg jol jon alapon...