• valamit
    #16
    Az ilyen lehallgatásnak nagyon sok vonzata van. Gazdasági is például. Tegyük fel tudós vagy, elkezdsz kidolgozni a gépeden egy könyvet, közben a témában levelezel, fórumozol, felfigyelnek rád, megtalálják a gépeden a készülő könyvet, valaki tűzközeli tudós megkapja, a kiadásodat hátráltatják, megelőz, és onnantól a munkádat lenullázták. És te azt hiszed, hogy basszus, milyen peched van, alig valamivel megelőztek. Magadat fogod hibáztatni, aztán a rendszerbe van kódolva, hogy ne lehess első.

    De gondoljatok bele, az információ érték. Tegyük fel van egy szuper lány, udvarolsz neki, tudod hol fogod megtalálni, valakinek elmondod és a tűzközeli apuka kicsi fia egy picit előbb fog összefutni vele. És véletlen tudni fogja, hogy a lány mit hallana szívesen és 8 lépés hátrányból csalással csinál 4 lépés előnyt.

    De ugyanígy az állásokkal, munkahelyekkel is. Gyakorlatilag föntőről húzdkodhatják a szálakat úgy, hogy az legyen vezető pozicióba, akit ők akarnak. Itt egy kis elejtett rossz szó, ott kis elejtett jó, ennek jó ruhaötlet adása, annak rossz, és máris azt veszik fel, akit ők akarnak. Esetleg lesz két lehetőséged, az nyilvánvalóan sokkal rosszabb mint a másik, de azt hiheted, hogy te választottál.

    Akár a tévé vagy a rádióadást is az érdekükbe szólaltathatják meg. És nem csak nyílt reklába, de akár sorozatok, videoklipeken keresztül is célba érhetnek olyan üzenetek, ami konkrétan valakinek szól.

    Az csak a jéghegy csúcsa, hogy a lehallgatott szöveggel behívnak, letartóztatnak. Sokkal finomabban is lehet megfigyelni embereket és komoly mértékben befolyásolni az életüket.