• ziipp
    #15
    A történelem ismétli önmagát. Demokrácia lesz még egy darabig, megunják, diktatúra. Ha azzal lesz tele a hócipő, jöhet újra a demokrácia. Így működik ez. Jelenleg a diktatúra felé haladunk, igaz szépen álcázott, gazdaságnak nevezett módszerrel. Ez sokkal rosszabb, mintha nyíltan tudni lehetne, hogy diktatúra van. Szólásszabadság? Igen, csak közben lehallgatnak. Sokkal "tisztességesebb" volna, ha bevallanák: "Jah, nem tehetsz semmit pubi."

    Két dolog fontos még a témával kapcsolatban: állam-egyén viszony - ami jó az egyénnek, az rossz az államnak, és fodítva. A demokrácia elég jó az egyénnek, de az államnak - sőt inkább az állam mögött álló hatalmasoknak - nem tetszik annyira, és megtesznek mindent, hogy hatalmuk legyen/hatalmukat minnél inkább kiterjesszék. Az alapvető emberi jellegzetességek, árulás, megfigyelés, zsarnokoskodás nem változnak. A legtöbb variációt már lejátszották a rómaiak anno, igaz akkor még nem telefonon mentek a hírek, hanem lovas futárokon keresztül.

    Ennek ellenére a jelenlegi helyzetemben nem reklamálhatok, jól megvagyok. Magyarország középszerű, gyenge ország, de pont ez adja azt is, hogy a nagyok szépen elsakkozgatnak a fejünk fölött, így annyira nem üthetjük meg magunkat. Természeti veszély nincsen, vagy kevés (Japánhoz képest pl.), és terror veszély sem fenyeget. Szokásos zavargások beleférnek, így jelenleg M.o. egy okés hely. A lényeg az, hogy a jelenlegi jogokat meg kell tartani, nem szabad birkaként tűrni, ha sérelem ér minket - akár politikailag, akár a mindennapos életben.

    A fentebbi törvény sérti az emberek intim szféráját, ezáltal a jogaikat is. Számomra egyértelmű, hogy tiltakozni kell ellene, csak sajna 4 évre megválaszott képviselők telibe szarják, hogy mit akarunk. 16. kerületben volt ilyen, hogy "Egészségügyi törvény, a választók NEMet várnak Vidornétól (a helyi polg. mester)." Erre neki "meggyőződése", "elhivatottsága" és még ilyen finom dolgai vannak - lazán igennel szavazott. Oké, hogy pártfegyelem, stb. - de KÉP-VI-SE-LŐ, elvileg a választók által megbízott személy, akinek mindenkoron a választók érdekeit kell néznie. Ha nem teszi, vagy nem megfelelően teszi, leváltható. Na, az utolsó sor nem passzol, lásd. Gyurcsány papa.