• Garga Pitic #38
    Szerintem sokáig nem lett volna igazi vetélytársa az analóg fotózásnak.
    Akármilyen nyomott áron dobták volna piacra egy egyszerű rendszert, egy kommersz filmes fényképezővel évekig elfotózgatsz az árából.
    Akkoriban kezdődött/zajlott a fényképezők automatizálása, sok pénzt öltek bele.
    Szélesen elterjedt volt a Polaroid-technológia az "azonnali" eredményhez, (a Kodaknak volt egy vesztett pere a Polaroiddal, talán pont ezért agyaltak a digitgéppel), a "leülünk és villannyal nézünk fotót" szertartáshoz meg a dia. Minőségben magasan verték, és nagyon sokáig verték is volna a digitális alternatívát.
    Ezek mellé betuszkolni és elterjeszteni egy új rendszert sokba került volna.

    Egy kényelmesen használható digitális géphez sokkal nagyobb integráltságú áramkörök kellettek volna, ezek fejlesztését azonban főleg az ipari és katonai felhasználók fizették, első körben ők is használták, aztán jöhettünk mi, háztartási felhasználók.
    Természetesen ha annak idején a nagy fotós cégek megteszik ezt a lépést, sok minden máshogy alakult volna, bár erősen a zsebbe kellett volna nyúlniuk.

    A cikk gépén alkalmazott megoldások mindettől függetlenül nagy pacsit érdemelnek, a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb módon a legtöbbet kihozták a rendelkezésre álló technológiából.