• roliika
    #26
    Sőt! Lemez lejátszó márka is lett belőle. :D

    Vezeték nélküli energia továbbítás (ami még ma is csak kísérleti fázisban tart).

    És voltak olyan kísérletei amit ma nem tudunk hova tenni! Pl.: 2 lemezt letett a földre, és fölötte a levegő világítani kezdett.

    Vagy volt 2 fa dobozka, az egyikben agy üveg gömb. Egyik dobozkából a másikba áttette a gömböt miközben a gömb világított(ma már tudjuk, hogy a neon csövek elődje volt).

    Sok sok érdekes kísérlete, és több 100 szabadalma és legalább ennyi...még ma is modern és megdöbbentő működőképes készüléke volt!

    Ugye azért gondoljunk bele. Az előtt a 3 fázisú villanymotor maximum a fizika professzorok íróasztalán feküdt mint terv, de megépíteni nem tudták mert nem értették, csak valamit számolgattak vele de az Istenért nem volt jó.

    Tesla értette az elektromosságot, nem csak számolgatott vele, és ha ma pár találmányát nem értjük, hát nem azért van, mert csalt, hanem mert még ma sincsenek a "szakemberek" tisztában azzal, hogy pontosan mi okozza az elektromágnesességet, és hol vannak a határok...az alap fogalmakkal vannak tisztában, és minden erre épül.

    Nézzünk 1 példát. Teslának voltak olyan készülékei amit más egyszerűen nem tudott megépíteni. Miért? Azért mert ma ilyen eszközök nem állnak rendelkezésünkre, sem anyagok.

    2008 van..mindent lehet kapni gondolnánk...hát nem! Tesla olyan "szennyezett rézzel" és ferromágneses anyagokkal dolgozott amit ma nem lehet kapni, mert az ipar csak azoknál "jobbat" készít.

    Kacsának tűnik gondolom...konkrét példa, Tesla transzformátor. Tegnap a Csodák palotájában működés közben is lehetett látni ezt a készüléket...több millió volt feszültséget állít elő, és méteres szikrákat láthatunk...nade itt nem csak arról van szó, hogy van egy primer meg szekunder tekercs és jóccakát.

    Fontos a drót anyagának a minősége, a vastagsága, a két tekercs egymáshoz viszonyított távolsága és mérete is, a tekercs geometriája, és még sokminden...aki ilyet akar házilag építeni, lehet, hogy hetekig csak szív vele és nem működik..pedig mindent "helyesen" csinált.

    Na a lényeg csak annyi, hogy nem a készülékben van a hiba.

    Bell is kísérletezgetett pl szellemhang detektáló géppel..de válaszolni is akart a halottaknak, merthogy szerinte, a halott lelkek más fázisba kerültek, de még "élnek", ezért nyílván fel is lehet venni velük a kapcsolatot.

    Ma van aki azt mondja badarság...de miért? Mert Tesla, Bell, Farraday...stb alap törvényekre épül a mai technika mind!!! Nobeldíjasaink ezeket az elméleteket terjesztették ki. Csak arról feledkezünk meg,hogy ők nem ismerték a technológia korlátait, inkább szakosodtak, ma meg a diákokba azt verik bele, hogy hühye vagy ha másképp gondolkozol, mert ezt meg mezt nem lehet, és ez emg ez a törvény ezt és ezt nem ismeri. És kik írják a tankönyveket arról meg jobb nem is beszélni.