• Sil78
    #122
    "Van benne igazság, csak ezzel az a probléma, hogy a panaszkodó felhasználók 90%-ának bőven kielégíti az igényeit az Opera, csak nem veri ki a szemét az adott feature, onnantól már szar, meg bonyolult meg logikátlan, vagy mégrosszabb: utána se néz, hanem egyszerűen kijelenti, hogy nem megoldható."
    A Firefoxnál is hasonlóan szoktak eljárni a panaszkodók, ahelyett, hogy rákérdeznének. Én tényleg sokkal intuitívabbnak látom a Firefox megoldásait, teljesen egyszerű volt használni anno, közvetlenül az IE-ről való váltás után is, teljesen kézre állt, és magamtól jöttem rá az olyan apróságokra is, mint pl a középső egérgomb használata. Pedig sokféle böngészőt használtam már az elmúlt 11 évben, és egyiknél sem volt meg az a bizonyos "rátalálás".

    "De azért kicsit érdekes, hogy egyszer egy egyértelműen teljesen más dolgot emelsz ki alternatívaként, máskor meg kihangsúlyozod, hogy "És én pl szeretem, hogy pont azt és pont úgy csinálja a böngésző, ahogy én akarom."
    Ez az Operás és a Firefoxos tábornál is adva van. FF-ben meg a korlátlan lehetőség azt jelenti, hogy írd át a forráskódot és csinálj magadnak MDI ablakokat bele."

    Más az alapfilozófia, de erről volt már szó párszor. Az Operával inkább a Mozilla Suite (illetve ma már Seamonkey) állítható párhuzamba, de az sosem volt ilyen népszerű. Ti máshonnan közelítitek meg a dolgokat, más a logikátok, van ilyen. Ezért van többféle böngésző, hogy mindenki kiválaszthassa, ami neki megfelel. (A teljesen más dolog kiemelése is az eltérő logika miatt van. Ez olyan, mint amikor a magyaroperán írnak a Firefoxos kiterjesztések Operás "megfelelőiről", részmegoldásokat párhuzamba állítva velük, és teljesen más dolgokat kiemelve, mint amire mi használjuk azokat.)
    Elképzelhető persze, hogy valamikor a jövőben lesz majd MDI is, ha lesz rá felhasználói igény. Mint ahogy az új motor már alkalmas a teljes oldal zoomolására is, mert volt rá igény (pl a mobiltelefonok miatt), és megcsinálták.

    "Akkor próbáld már ki mondjuk itt, írd meg a kommentedet, majd kattints rá mondjuk a 'Főoldal'-ra, utána meg egy laza jobb-bal egérmozdulattal vissza, hogy megmarad-e a szöveg."
    Szerinted írtam volna, hogy megmarad, ha nem marad meg? Persze, hogy működik. Nem használok egérmozdulatokat, mert nem felelnek meg a böngészési szokásaimnak, de külön a kedvedért feltettem egy All-in-One-Gestures-t, és azzal is ugyanúgy működik.

    "Ehhez is kiterjesztés kell, vagy minimum about:config, itt megjegyezném az Opera opera:config-ja azért kicsit felhasználóbarátabb és rendezettebb."
    Ehhez speciel kiterjesztés, hisz ez egy új funkció. Az Operának volt egyáltalán about:config-ja, mielőtt megtetszett nekik a Firefoxé?