• Sil78
    #119
    Ez csak részleges megoldás. Tulképp az Opera toolbarjai sokkal kötöttebbek, mint a Firefoxban.
    A kiterjesztések sem feltétlenül növelik az erőforrásigényt. Én mint power user még PII-es gépen, Win98 alatt is átlag 50 kiterjesztést használtam, és nem lassult be. És én pl szeretem, hogy pont azt és pont úgy csinálja a böngésző, ahogy én akarom. Ha van valami elképzelésem, jó eséllyel meg lehet oldani pl valamilyen kiterjesztéssel, vagy a felhasználói fájlokkal, míg Operában ha valami nincs benne alapból, vagy nem úgy van benne, mint kéne, akkor elég nehézkesen oldható meg - vagy többnyire egyáltalán nem ("eszi, nem eszi - nem kap mást" alapon). Vannak felhasználói fájlok, vannak widgetek, de a kiterjesztések által nyújtott szinte korlátlan szabadság hiányzik.
    A smiley-k megnyithatók külön tabon is, még kiterjesztés sem kell hozzá. Alapból a javascripttel nyitott ablakokat új fülre rakja, kivéve, ha az ablak tulajdonságai (pl mérete) nincsenek megadva. Ahhoz, hogy minden popupot új fülre rakjon, az about:config-ban a browser.link.open_newwindow.restriction értékét kell 0-ra rakni. Nem MDI, az igaz, de az Operán kívül nem is ismerek más böngészőt, ami MDI-t használna.
    A beírt szöveg Firefoxban sem tűnik el sima visszalépésnél talán már az 1.5 óta (végülis abban már volt hasonló "gyors előre" és "gyors vissza" funkció, mint Operában).