cousin333#115
"Engem az győzőtt meg ellene véglegesen, hogy lehet ff-ban blokkolni a reklámokat, ami operában elképzelhetetlen..."
Még szerencse, hogy ilyen alaposan megismerted az Operát. Mióta van benne használható blokkoló funkció? Két éve?... (9-es verzió). Blokkolni korábban is tudtál, csak kissé körülményesen.
Szerintem a filozófiai különbség nagyjából itt is tettenérhető. Ha valami kellene Firefoxhoz: "biztos van ilyen add-on". Ha Operához? "Rápillantottam, nem találtam, tehát nincs benne, és nem is lesz..."
"oké h az operába bennvan minden alapból de vagy jó úgy vagy nem, nem tudsz vele mittenni, ffban pedig mindet maximálisan testreszabhatsz,"
Ebben van valami, de ez egy véglegesen sarkos nézőpont. Az Operában rengeteg funkció benne van, néhány dolga (pl. a kezelőfelület) a végletekig testreszabható. A fentiekből következik, hogy könnyedén lehet meglehetősen egyedi Operát létrehozni. Sok funkció van, amit egyesek úgy használnak föl, ahogy nekem az életbe nem jutott volna eszembe. A másik a Firefox testreszabhatósága: valóban az, hiszen nyílt a forráskódja, ergo úgy modosítod, ahogy akarod. Viszont az emberek többsége nem teszi ezt, mert nem ért hozzá. Egy részük (kiváncsi lennék, milyen ez az arány) használ kiterjesztéseket, de azok - ahogy mondani szokás - a Firefox legnagyobb előnyét és legngyobb hátrányát jelentik. Innentől kezdve, nem olyan kiterjesztést használsz, amilyet akarsz, hanem amilyet találsz. És annak is vannak korlátai, lásd például a Speed Dial-t, és annak képminőségét.