Az a poén hogy ez gépfüggő, ugyanazon vason kell meglesni mit produkál a teszt.
(btw nálam az Operám: 234-250 ig variált, a FF3.0 meg 279-445.)
Amúgy érdekes az aláírásod... ne vitatkozz sokat. =)
Letöltöttem a FF-t már csak kipróbából, kritika így operás, éles szemmel:
- Az interféjsze tetszik, de ma már a látszat szinte mindenhol állítható (szkinek).
- A sebességgel nem vettem észre hogy gond lenne, sebes. (viszont a "redraw instantly" opcióval az opera, sokkal gyorsabban jeleníti meg a lapokat az észrevételem szerint, mondjuk 1mp re állítva a redraw-ot is, hogy handicap-et adjak neki. =)
- Ami hirtelen feltünt és nagyon hiányzik nincsenek mouse-gesztúrák alapból, az operában nem használok gombokat, egy két egérrántással mindent villámgyorsan el tudok érni, navigálni, létrehozni.
- A legördülő sáv gyakorlatilag helyettesíti a bookmarkot, jó pont, mivel még 1 gombal kevesebb kell hogy fityegjen. (elméletben, mivel a gyakorlatban nem tudom mennyire kavarnak be a sûrûn látogatott oldalak. Nem biztos, hogy életképes lesz, ha gyorsan akar az ember valamit megtalálni)
- Nem tudom van e olyan gyors módja a dolgok ki-be kapcsolására mint az operánál, ott egy F12 nyomtam bárhol és a mini-menübe ki-be tudtam kapcsolni a flash-eket, hangokat, scripteket, cookies-eket, popup blockert stb ami kell vagy nem.
- Nincs SpeedDial, ez már nagyon a szívemhez nőtt, de tudnék mondjuk élni nélküle, egyáltalán nem "létfontosságú".
- ...Tényleg nem tudom állítani a keyboard-shortcutokat? O_O
- NEM fagy le ha flash-re kattansz jobb gombal... nemtom ez honnan jött valakinek.
- A személyreszabhatóság gyengus, nem tudom a toolbarokat bárhova elhelyezni, azonfelül nagyon sok opciót nem tudok egy gomként kirakni mint pl az operában, és nem tudok 1-1 gombot, menusort stb. egy jobbkatt/remove from toolbar-al eltávolítani (a frissen becsukott oldalak nállam egy "szemeteskukában" várakoznak, ha netán újra megszeretném nyitni őket, de bármi ami az embernek eszébejut, miért ne pakkolhatná ki?)
- A memóriakezelés nem sokat zavar, nem is nagyon teszteltem, mivel átlagba nem szokott 10-25 tabnál több nyitva lenni, amúgy is van 2g, de ha valami kevesebbet eszik az csak jó.
Egyenlőre ennyi amit láttam, lehet ezekközül egy pár dolgok helyrehoznak a FF pluginok, de gondolom biztos vannak alap dolgok amin nem segítenek (pl testreszabás, keyboard-shortcutok)
Viszont a FF opcióinál (is) matatva nem találtam olyan dolgot ami nem lenne alapból az operába integrálva és hiányozna a mindennapi böngészéshez.
Eddig még nagyon nem vagyok meggyőzve. =) de meghalgatnám a mindennapi FF-seket is, mik a tapasztalataik. Az ie6 meg "out of the league", ezen kár vitatkozni. Az alap böngészésre való, akinek nincsenek különleges igényeik. Itt a feature-ek számítanak. =)