Hellhammer!
Értsd meg, itt arról van szó, hogy a zsebedben (táskádban) levő kártyáról is levehető pénz anélkül, hogy a beleegyezésedet kérnék!!!
Hiába vigyázol rá, nem is kell ellopni, egyszerűen mész az utcán, vagy a bevásárlóközpontban és az utadba eső automaták leveszik a bankkártyáról a pénzedet.
OK! Megkapod a bankos SMS-t a tranzakciókról és mit tehetsz?... Letiltod a bankkártyádat! (Azért nem annyira hülyék az emberek, mint képzeled, a kártyán is ott a bank telefonszáma, a pénzautomatákon is.)
Csakhogy a letiltás egyrészt mindjárt min.10ezer Ft, másrészt legalább 1-2 hétig nem lesz bankkártyád, a rajta levő maradék pénzedet csak a bankban tudod felvenni... Az sem mellékes, hogy emiatt kénytelen leszel legalább 2x személyesen megjelenni a Bankodban (2x sorbaállás, új kártya igénylés, új kártya átvétele)...
Gondolj bele, ha havonta le kell tiltanod a bankkártyád, a harmadik ilyen tortúra után inkább lemondasz a használatáról!
Eddig az ellopott/elvesztett kártyákat védte a PIN-kód (netes vásárlásra így is felhasználható volt, mert a CVC2-kód rá van nyomtatva), de ha ezután SEMMI nem védi, mire letiltanád, már ki is ürítették a bankszámládat!
(Én már tiltottam le bankkártyát : csak 30 perc múlva lép életbe a letiltás!)
Igazad van : nem a rendszerrel van a gond, hanem azokkal az emberekkel, akik vissza tudnak élni egy rendszer gyenge pontjaival!... Sajnos, ez a rendszer emiatt nem jó, mert gyerekjáték vele visszaélni.
Azért én inkább olyan bankkártyát szeretnék továbbra is, ami PIN-kóddal működik, van időm arra a 2 percre, míg ezt a pénztárnál elintézem (én is kivárom, míg mások a pénztárcájukból kibogarásszák a pénzeiket és visszaad nekik a pénztáros)...