• Hellhammer
    Sztem néhányan túl sok összeesküvés-elméletekről szóló filmet néztek itt :)
    Semmi gáz nincs ezzel a dologgal, ha van is buktatója a dolognak az egyetlen egy dolog lehet: maga az ember. Ha valaki nem képes azt felfogni, hogy a mobiltelefonja/bankkártyája/pda-ja milyen értéket képvisel, akkor nem is úgy foglalkozik vele. Az már beleívódott az emberekbe, hogy a pénztárcájukban lévő papír és fémdarabok értéket képviselnek, és úgy is állnak hozzá, vigyáznak rá. Ha felfognák, hogy a náluk lévő elektronikai kütyük/kártyák stb. is ugyanilyen értéket képviselnek és nem cksak 1-1 pár tízezerért megvehető tárgyak, akkor nem paráznának az ilyen dolgoktól. Kiváncsi vagyok, hogy mondjuk 10 emberből hány tudja azt fejből, hogy mit kell tennie, hogy ha le akarja tiltani a bankkártyáját/sim kártyáját mert elhagyta, esetleg módosítani akarja a napi tranzakciók számát/összegét. Sztem nem túl jó ez az arány :P
    Már ma is van a legtöbb banknál az a szolgáltatás, hogy minden egyes bankszámláddal kapcsolatos tranzakciódról (nem csak bankkártya) sms-ben értesítenek. Ha valami nem frankó, akkor egyből lehet keresni a "tolvajt" (bizonyos szinten még jobb is, mert egy ügyes zsebtolvaj munkáját észre sem veszi az ember csak esetleg órák múlva). Ha valaki arra hivatkozik, hogy de hát a mobilt is lenyúlhatják, akkor az abba gondoljon bele, hogy ha valakitől ellopják (vagy magától elhagyja) a telefonját és a bankkártyáját is egyszerre, akkor az az ember jó eséllyel ugyanúgy elhagyja a lakás- autó kulcsait, pénztárcáját stb.
    Szal nem a technológiával van gond sztem, hanem az azt használni nem tudó emberekkel.