#96> Na, akkor most mondd meg, hogy mi a baj, mi fáj?
Osszefoglalom neked megegyszer.
> Na, jó, megadom magam egy kicsit: az, hogy a világkereskedelemből Kína profitál, nekem nem olyan evidencia, hogy megsúgta a Jóisten, vagy mert én kijelentem és kész.
Ezt minden tovabbi nelkul oda lehet irni ha szubjektiv kijelentest teszel es eleg hatekonyan el tudsz vele kerulni vitakat.
> Figyelemmel kísérem a világgazdaság és politika alakulását, bár soha nem elég behatóan, és elég sok mindent tudok, de az intuíciómra is hagyatkozom
Masokkal szemben, akik pedig behatoan tanulmanyozzak a tortenelmet, vilaggazdasagot.
> Csak ontod a semmit, a felületességeket.
Majd indoklas nelkul kijelented, hogy a vitapartnered a "feluletes" aki pedig naprakesz a temaban es mindezt ugy probalod beallitani, mintha a o lenne az aki megerzesekbol (Joisten hangja meg egyebek) szopna az ismereteit, valamint az ismereteit "semmi"-nek nevezed, egyuttal lenullazvan azokat.
> A t-köm van tele már ezzel a Kína-imádattal.
Majd kozvetett utalast teszel arra, hogy a vitapartnered "orszagimadtol" szenved es ezert probal pontositani az altalad "megerzesek" alapjan irottakon.
Vegul pedig mindezt ugy kezdemenyezed, hogy az erzelmeiddel karoltve az ivarmirigyeid toltottsegi allapotat is nyiltan mellekeled az uzenethez.
Ha a te ismereteidet nullazna le valaki amit segito szandekkal teszel kozze, hogy az o ismereteihez hozzajarulj, gyarapitsd, neked mi "bajod" lenne? Mi "fajna" ha ilyen formatumban fogalmazott faragatlan valaszokat kapsz vissza?
> Most, nekiveselkedhetnék, kigyűjteni mindenféle statisztikai adatot, amelyek a kijelentésem/megérzésem alátámasztják, de nincs rá időm, energiám.
Ezert kell eleve ugy fogalmazni, hogy az esetleges vitakat megelozd. (Lasd korabban irottak)
> Majd jön egy ifjú titán, aki ebből írja a PhD disszertációját, és pár év múlva majd megvillantom itt neked is, hogy wazze, megint igazam volt.
1. Ne masokra, ifju titanokra varj, hogy kaparjak ki helyetted a fagyott gesztenyet a talajbol vagy huzzanak ki egy vitabol, majd azt a sajat mellenyedre tuzve igazold hogy mekkora uber Uri Geller replica voltal hajdanan, hanem Te Magad igazold a sajat ismereteiddel masok ismereteinek a hianyossagat. Mindezek mellett novesszel illemet, vitakulturat, majd tedd felre az erzelmeket ha masok ismereteit vonod ketsegbe es azokat elfogulatlanul, prekoncepciok nelkul tedd kozze.
2. Ha neked egy vita eleve "megvillantasokrol" esetleg "nem villantasokrol" szol vagy arrol, hogy ki huzza ki magat Nagy Szeles Mellenyben, akkor egeszen biztos vagyok benne, hogy a legrosszabb "vita"-partner erre en vagyok.
> Előre is bocsánatot kérek az el nem követett bűnökért is, okés?
Rendben, elfogadom.
Az el nem kovetettekert pedig nem kell, szo sem volt ilyesmirol.