BlackRose#80
De az Accenture konszultáns cég. Különben az MS is csak a konszultáns és support részben alkalmaz szabadúszókat, a fejlesztésben nem igen. Mindegy én általában a fejlesztésben voltam, vagyok és ezért egy kicsit kevésbé közvetlen az információm az IT nem fejlesztői részéről, de erőssen kétlem, hogy nem konszultáns cégekben a szabadúszók vannak többségben. Motiváltabb és szakmailag jobb ebben egyet értek, de elég kevés esetben van szükség a szakmailag jobbra ha az ára nagyobb. Jelenleg az a helyzet, hogy Maléziába kb. 3x gyorsabb a terjeszkedés (az én cégem esetében) mint itt Európában, az USA-ban pedig csökken őben vannak a pozíciók. Miért... mert Maléziában fele annyiért nyomják mint európában és 3-4x kevesebbért mint az USA-ban. Na ez az amit a cégek csinálnak (és normális, én nem ítélem ezt el), hogy a költségeket csökkentsék. Szabadúszó konszultáns (programozó) poziciókon kívül komoly kisebbség. Konszultáns poziciókban viszont igazad van, általában majnem mindenki szabadúszó.
Btw... az EÜ problémák ott 45-50 felett kezdődnek, vigyázz mert akkor nagy az esély, hogy mind az a pénz amit most megkeresel az orvosok és gyógyszerészek kezében köt ki. Én 30-nál azt mondtam elég... nem sprintelünk tovább. :) szerencsére EÜ gondom nincs... remélem nem is lesz.