• assdf
    Szerintem meg ebben az egészben az a vicc hogy valójában mesterségesen tartják magasan az olaj árát.
    És ebből szerintem jóval hamarabb lesz háború mint hogy egyáltalán elfogyna az olaj, ami viszont ki tudja mikor fogy ki, ugyanis erről csak néhány apróság:
    -30 évvel ezelőtt megmondták hogy az olaj 30 év múlva le fog fogyni. Most ismét ott tartunk hogy az olaj 30 év múlva el fog fogyni...
    -kergemarhakórban már 10 évvel ezelőtt kipusztult a fél világ...
    -a másik fele 2-3 éve kipusztult madárinfluenzába...
    -a maradékot meg holnap agyoncsapja egy nagy meteorit...

Na ezt csak azért mondom hogyha én minden vészmadárnak hinnék (akikből dunát lehetne rekeszteni), akkor ez azt jelentené hogy mára már nem lenne emberi élet a földön...

Jelengleg szerintem senkise tudja hogy pontosan meddig elég az olaj, egyes elemzők szerint még további 30-40 évig elég úgy is hogy 70% fog nőni az olajfelhasználás (kina és india miatt).
    Ugyanakkor meg az olaj ára már most is olyan magas, mintha holnap elfogyna...

Hogy miért lesz ebből háború sokkal előbb minthogy elfogyna?
    Azért mert az üzemanyagon oriási az adó. nő az olaj ára--> nő az adótartalom-->nő a fuvarozok költsége-->nő az élelmiszerek ára-->nő az elégedetlenség.
    ->előbb utobb a lakosság odacsap a kormánynak (europában pl) hogy most aztán legyen valami-->a kormány vagy adót csökkent vagy lehoranja azt aki mesterségesen magasan tartja az árakat--> ha adót csökkent még jobban mesterségesen magasan fogják tartani az árakat--> végül valaki megunja a banánt és odacsap annak aki meseterségesen magasan tartja az árakat.

És ez sokkal hamarabb be fog következni minthogy egyáltalán elfogyna az olaj és tényleg "indokolt" lenne egy háború a fogyo nyersanyagokért.
    Szerintem