• willcox
    A telefonok lehallgatása, meg a azámítógépek hálózati forgalma simán megvalósítható a szolgáltató segítségével (is). De a lakások kamerával való megfigyelése már nem. Ahhoz oda kell menni, és telepíteni kell kamerá(ka)t. De ilyen alapon mikrofonokat is telepíthetnek, és akkor még a hangokat is meg tudják figyelni. A mikrofonok elrejtése egyszerűbb, mint a kameráké, mert nem kell szem előtt legyen. De a kamera csak akkor lát engem, ha én is látom a kamerát, tehát az könnyebben kiszúrható. Ha ilyet észrevennék, akkor elkoboznám :) Nem büntethetnek meg érte, hiszen én elvileg nem is tudhatok róla, hogy ott van. A mikrofonokkal szintén ezt tenném, de előtte folyamatosan szidnám a lehallgatók felmenőit :)

A hálózati (internetes) forgalmat könnyű figyelni (ezt nálunk évek óta megteszik, nem véletlenül telepítették a szolgáltatókhoz a fekete dobozt). Ha a zavarosban halászik valaki, netán terrorista az illető, az használjon netcafet, vagy keressen egy nem védett wlan-os hálózatot.
    A telefonbeszélgetéseket is simán lehet ellenőrizni, legyen az vezetékes, vagy mobil. Ezt csak úgy lehet kivédeni, ha a kritikus beszélgetést nem a saját készülékéről teszi meg az illető.

Ha valakit operatív módon megfigyelnek, az készüljön fel a legrosszabbra. Mindenét bepoloskázzák, lekövetik. Szerencsére nincs akkora apparátusuk, hogy mindenkit megfigyeljenek :)

Pár régi amerikai filmben lehet is látni ilyesmit, pedig akkor még nem is volt olyan törvényük, amilyen most van. És az sokkal rosszabb, mint a németországi. A cikkíró nagyon gyűlölheti a németeket, vajon miért? Miért nem ír a sokkal rosszabb amerikai rendszerről?