• M0RN1NGST4R
    #51
    kitaláltak. Úgy hivják őket, hogy SafeDisc, SecuROM, Starforce, Solidshield, csak hogy a nagyobbakat emlitsem. És ehhez még USB-sem kellett. Mindegyik hardveres védelem, mert a CD/DVD lemez fizikai adottságait használják fel az eredetiség ellenőrzésére; mindezt úgy, hogy 1:1-es másolat nem készithető róluk. Más kérdés, hogy emulálni lehet őket, valamint képfájl is készithető, de raw copy-ban nem fogod tudni házilag kiégetni úgy egy lemezre, hogy az működjön is. (Ellentétben a korábbi verziókkal)

    A gondot jelen esetben is a hardveres és szoftveres rész kapcsolódási pontja adja, amit megtalálva kiiktatható a védelem. (Olyan részleteket nem említve, mint a lemez fizikai adottságainak felhasználása a főprogram dekódolásához)

    Jól látszik, hogy teljesen mindegy, hogy mi az adathordozó, CD/DVD vagy ahogy te mondtad egy USB-s háttértár, ami tartalmaz vmilyen azonositót, a védelem törhető, mivel a dekódoláshoz (jelen esetben futtatáshoz) szükséges kulcsot is a kezedbe adják.

    Röviden: amit te emlitettél, az a technológia már régóta használatban van, csak éppen ugyan azt a hardvert használják fel az azonositáshoz és az adatok tárolásához. Igy értelmetlenné válik egy hardver csomagolása a játékokhoz vagy egyéb programokhoz.