tomcsa4#33
Tévedsz, mert élsimítást ha tetszik, ha nem kötelezővé teszik. Na ármost tölts be egy Assassint GF 8800GT-n és HD 3870-en élsimítással. Meglátod, utóbbi megeszi az előbbit vacsorára. És most kérlek ne gyertek avval, hoy "max nem kapcsolom be", mint mondottam közelező, ráadásul ha arra van optimalizálva, akkor azt kell használni. Miért kell azt használni? Jogos a kérdés, erre egy saját tapasztalatot hadd írjak:
Nekem ugye nincs csúcsgépem (4000+ S939, 2GB Ram és X1950GT Atitól). Na, ha a textúraszűrésnél eddig mindig a Billineart használtam (régebben is GF 4 MX 440-en). DE amikor felvettem TRillinearra, akkor sokkal jobban futott. NEm hazudok, sokkal! MEgnéztem öcsém 6600GT-jén és már ott is előjött ez. Miért? Mert arra van optimalizálva. Ma a játékok 1280*1024 felbontásra vannak optimalizálva. Unokatesóm én ajánlásomra lecserélte a sima 6600-asát (mely egy kalap szar) 2600XT-re és csodálkozottt hogy szaggatnak a cuccok 1024-ben. Mondom tegye fel 1280-ba és jobban fog futni. Nem vágta, megcsinálta és jobban futott (Unreal 3 grafmotor). Arra van optimalizálva. És ezéet is futak jobban konzolon a játékok, mert ott is egy felbontásra tolják őket. Most a HD miatt tolhatnák többre is, de ott is egyet vesznek alapul. Én legalábbis így tudom.
Ráadásként DX 10.1-ben függvényoptimizáció is van, ezáltal kevesebb ciklusból oldja meg a feladatot, ami jó. De a DX 10-DX 10.1 nem nekünk jelent felüdülést, hanem a programozóknak. Mivel egy csomó segítséget nyújt. A lényege annyi lenne, hogy DX 9ben kötött az, hogy mennyi poligonból álló kép jelenhet meg. Na a DX 10 ezt megsokszorozza. Tehát nem kell vacakolni, hogy kevesebb poligonból, de több fős szörnyeket jelenítsünk meg, vagy fordítva. Részletgazdagabb képep kapunk, de amit mutattak képet (MS Flight Simulator) az hazugság, ezt be is ismerték.