• waterman
    ez amit írsz, tök trivi - tehát hogy ugyan minek fejlesztenék béta állapotú directX verzióra. engem az érdekelne, hogy a directX10 és 10.1 között milyen különbségek jelennek meg, ha például megírom 10.1-re, de egy 10.0-ás kártya hajtja meg a dolgot. én arra következtetek, hogy max kicsit lassabb lesz, vagy urambocsá nem olyan szép itt ott (de múúkodik!). tehát 10.x a verzió, el kell, hogy indítsa a 10.1-re írt játékot a 10.0-ás kártya, ellenkező esetben nem lehetne 10.akárhányasnak nevezni mindkettőt. erre valók a megkülönböztetett verziók.
    tehát jogos-e egyáltalán a felháborodás, hogy nincs benne pár optimalizált kóddarab a kártyában, ha egyszer mondjuk nem olyan jelentős a különbség?
    elolvastam a wikipedián a directX10-10.1 részeket és olyasmik vannak említve plusszként a 10.1-nél, hogy kötelezően 32bites lebegőpontos filtering, kötelezően 32bites élsimítás és shader model 4.1. -> elolvasva a shader model 4.0-ról a bejegyzéseket, már ott is tulajdonképpen majdnem szabadon, vagy igen széles határokon belül mozoghatott a programozó a 3.0-hoz képest (létezhet-e, hogy akinek nem elég mindez, az lehet nem tud programozni?). ergó mivel nem 5.0-ának nevezik, hanem csak a 4.0 egy frissebb változatának, így előfordulhat, hogy ugyanúgy megoldható a 4.0ással is minden mint a 4.1essel. - valamint ati/amd-hez viszonyítva elég jól állnak az erőviszonyokat figyelembe véve.
    tehát ha így vesszük, akkor logikus, hogy nvidia nem akarja mondjuk áttervezni a fél chipet, mikor ők mondjuk elég közel vannak a tűzhöz és tudják, hogy mi történik a chipen belül. lefuttattak millió+1 tesztkódsort[múúkodott], hamis, false kódokat is, hogy mennyire hibatűrő, elkezdték legyártani úgy a chipeket[10.0], aztán valaki beordított a köztudatba, hogy nekem kell még az a 0.1-nyi directX és "akarom!" és "Kell! a dx10.1, mert anélkül nem megy 0,74 fps-sel jobban a crysis!" bla.. tehát mennyire a marketing miatt hisszük, hogy kell nekünk a 10.1? ide nekem egy képet, egy fps adatot, ahol >szignifikáns<, illetve a játékélményt romboló hatása van a 10.1 hiányának. tehát az hogy 14 fps helyett 14,9-cel megy valami az nem szignifikáns, mert mindekettő sz*r.
    valamint tudják, hogy minden erőforrásukra szükség lesz, mert a közeljövőben áttérünk a cpu-ba integrált grafikára, ők csak gpu-t gyártanak, lemaradhtanak, kiszorulhatnak, minél gyorsabb a fejlődés annál gyorsabban szorulhatnak ki a piacról, etc.. érthető, bár felhasználói oldalról elítélendő a dologhoz való hozzáállásuk.
    végigolvasva a hozzászólásom, lehet elég ködös. összegezve: megéri-e ennyire sápítozni a 10.EGY hiánya miatt, ha ennek ellenére a valós alkalmazásokban a csak 10.0-ás kártyáik jól teljesítenek?