• rigidus
    #23
    Rolika, megint megvialgosodtunk. Semmi rosszmajusag csak megcsinaltad az estemet... :D

    Na, gyorsan nezzuk at es korrigaljuk:
    A másik ok a clusterbe rendezésnek a redundancia.

    Telepeket kismillio felhasznalasi teruletre epitenek megannyi kulonbozo igeny mellett. A hardveres redundancia csak egy lehetseges igeny - sok massal szemben vagy parhuzamban. Nem mindig szempont a hw redundancia es a hotplug foegysegek. Ez altalaban allando uzemu telepeknel szamit ahol a magas rendelkezesreallas kritikus szempont.

    Ugyanez megforditva is igaz, a rendkivuli teljesitmeny sem mindig szempont es nem a hardvergyartotol lesz egy telep telep, hanem azoktol az alkalmazasoktol amik az utemezest, elosztast, IO muveleteket es a celfeladatot elvegzik. Tehat hiaba dugdosol ossze 500 T2-est 10Gb/s buszon ha meg nyamvadt operacios rendszered sincs amivel bebootolod oket - atobbirol nem is beszelve.

    A "szuper számítógép" több clusterből épül fel és ez nem véletlen(ki gondolta volna).

    2. Akarod mondani a klaszter epul fel tobb node-bol...
    telep = klaszter

    > A fő ok, hogy az alaplapon az adatátviteli sebesség még a 32processzoros Sun szervereknél is korlátozott

    Mint egyebkent az eletben minden korlatos. (Kiveve az emberi hulyeseg. Ezt nem Rad ertettem, csak most hirtelen eszembe jutottak "emberi" "talalmanyok" :D )

    > A clustereket optikai kábellel...4 gigabites fiber chanell kábellel közik össze, hogy a clusterek között a feladatot megosszák.

    Az autoknak pedig 1.50m hosszusagu motorhazteteje.

    PS: Ha ebbol akarsz szakdogat irni akkor alaposan olvass utana mert ez kevesnek tunik. Talaltam itt Neked egy magyar nyelvu oldalat ahol nagyjabol leirtak a lenyeget. Ha valami nem tiszta akkor PM nekem es kerdezz. ;)