• mogyi925
    #20
    Valamiért erősödött a Forint, ez jó dolog. Az viszont megmosolyogtat, mikor:

    - szétverik az oktatást (persze, kell modernizálni, nem tagadom, de vessük össze a mai tizenévesek átlagának helyesírását, fogalmazókészségét - mennyire tudja magát kifejezni, illetve az olvasott szöveget mennyire érti -, logikáját, stb. egy 10 évvel ezelőtti diákéval: minőségi különbség van)
    - az egészségügyet (kórházi széfekre szükség van, mert a miniszterasszony apósa azt gyárt - ha inkubátort gyártana, akkor arra lenne szükség, de ilyen szerencsénk nincs, azt a kertévék magazinműsoraiban kell összekoldulni)
    - a közlekedést (sztrájk, járatritkítás, silány szolgáltatás egyre drágábban, egyre silányabb utazóközönségnek)
    - amikor a nagyobb városok forgalmas helyein gyakorlatilag bármikor fel kell készülni egy rablásra, amit a tettesek legfeljebb felfüggesztettel megúsznak (ha nem hiszed el, szívesen sétálok veled egyet mondjuk este 7 és 10 között egy szimpatikus budapesti aluljáróban)
    - amikor szobrokat, síneket, kábeleket lopnak el következmény nélkül tonnaszám (mert a színesfém-kereskedelmet nem sikerült idáig kőkeményen beszabályozni)
    - egyáltalán, amikor az ország alkotmánya immár 19-20 éve úgy kezdődik, hogy

    "A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg..."


    azaz az ország alaptörvénye ideiglenes
    - amikor a miniszterelnök minden rá nézve negatív következmény nélkül beismerheti, hogy megvezette az egész országot, amiért gyakorlatilag kivégezték volna egy olyan korban, amikor a politikusok helyett még ún. államférfiak vezették az országot
    - amikor a korrupcióban szinte minden országot megelőzünk, szinte csak a nagyon durva diktatúrákban, világvégi országokban rosszabb a helyzet
    - amikor tizenpár év alatt sikerült az összes, nálunk elmaradottabbnak számító ország mögött lemaradni
    - amikor évtizedek alatt nem sikerül sokszoros áron megépíteni egy metrót, amit más nyugati országokban egy-két év alatt tizedakkora költségből befejeznek
    - amikor súlyos társadalmi problémák megoldásában hosszú éve nem sikerült túljutni azon a kérdésen, hogy elég polkorrekt-e a probléma megfogalmazása
    - amikor százan százegyfelé húzunk szét, mert mindenki más politikai erő hazugságait eszi meg egyéni izlése szerint, miközben nyílt titok, hogy a politikai pártok legfontosabb törekvése a saját és egymás hatalmának konzerválása (mindannyian 200 forintért esznek komplett ebédeket az Országház büféjében, bemondásra vesznek fel költségtérítéseket, miközben papíron mind olyan szegények, mint a templom egere)

    de az ország a kukáit és a tyúktojásait nem adja olyan könnyen a csőcseléknek!

    Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a kukák pontosan miért, kik által és milyen célból borulnak fel, de egy biztos: kiválóan alkalmasak arra, hogy a médiában (amit meglepő módon elég masszívan befolyásol a mindenkori politikai hatalom, sokszor elég nyilvánvaló módon) lejárassák azokat, akik esetleg veszélyt jelenthetnek a nem kicsit belterjed politikai "elit" hatalmára nézve.


    Egyébként szerintem is óriási problémák vannak egy olyan országban, ahol kukák borulnak fel, vagy gyulladnak meg, nem vitatom. De a probléma NEM a kukák állagromlása, hanem mindazok a jelenségek, amik felelősek a radikalizmus erősödéséért.

    Egyetértek - ahogy írtam - a 35 milliárdért nem feltétlenül Ballmert illetik meg a tojások. Mindazonáltal a tojások remek eszköznek bizonyultak arra, hogy a nyilvánosság elé kerüljön az ominózus 25 milliárdos, ún. közbeszerzési eljárás, amelyet MS termékekre írt ki az állam (az, amelyik internetadót is be akart vezetni, illetve számos új sarcot, arra hivatkozva, hogy nincs pénz - ugye senki nem felejtette el, mit csinált március 9-én), és ami miatt a hazai IT-cégek egy csoportja, illetve az illetékes hatóságok hivatalból eljárást kezdeményeztek, amely eljárás végül - a törvényi határidőt bőven túllépve - elhalasztásra került, épp Steve bátyó látogatása napján, amikor mindezek tetejébe egy újabb, ezúttal 10 mrd-os programot is meghirdettek. Csak hát ezt így nem nagyon foglalta össze a sajtó, fontosabbnak tartották a tojásdobálást és az angol kiejtést kiemelni. De Steve tényleg nem tehet róla. De sajnálni majd akkor fogom, ha kárpótol az IE CSS és JS bugjaiért. Még mindig azt mondom, hogy nem bánom, hogy a tojások miatt újra felszínre került ez a közbeszerzés, Steve-et meg azért elég nehezemre esik sajnálni, tudván, hogy ő is éri a pénzét. Persze, logikus, hogy az ő feladata profitot termelni, nincs ezzel semmi gond, nem ő a hibás. Eszköznek a figyelemfelhívásra viszont 10-ből 10 pontos, és egyébként is van annyi a MS rovásán, hogy a tojásokért cserébe mondjuk levonhatunk pár strigulát mondjuk a Nescape-ért, aztán ha ezt letudtuk, foglalkozhatunk akár a valódi problémákkal is végre.

    Hogy miért fórumozunk itt ahelyett, hogy megoldást mutatna fel bárki is? Olvastad a választási törvényt? Matek megy? Akkor számolj utána, mennyi az esélye, hogy egy új politikai erő belátható időn belül be tud kerülni az országgyűlésbe. (A rendszert ők találták ki, és nem az volt céljuk, hogy színes legyen a paletta, vagy bármilyen kontroll lehessen felettük.)

    Bocsánat a floodért.