• dez
    "Azért ne gondoljuk má' hogy kedves AMD pajtás szent! Hogy is kezdődött? Nem úgy volt, hogy 286-ig intel fejlesztett, AMD meg csak egy gyártója volt neki? Aztán T. AMD olcsóbban kezdte ugyanazt a procit adni, mert nekik nem volt pénzük a fejlesztésben? Hogyisvanez, kérem??"

Hát nem egészen így... Az AMD-nek voltak előzőleg saját procijai (AM2900, AM29k, stb.), és más termékei. És nem az Intel gyártója volt, hanem az IBM második x86 procibeszállítója. Mivel az IBM megkövetelte az új PC-je leendő procijával kapcsolatban, hogy legalább 2 gyártója legyen, ezért az Intel kénytelen volt licencet adni az AMD-nek a procik gyártására. Hogy olcsóbban adták? Hát éppen azért követlelt meg az IBM két gyártót, hogy versenyezzenek, többek között árban.

"AMD meg most nem azért szar, mert nem dolgoznak, hanem mert BÉNÁK. Meg fos a marketingjük és a gazdaságpolitikájuk"

Ez hülyeség. Éppen arról szól az egész per, hogy egyátalán nem csak rajtuk múlt, hogy a nagy gyártók többsége nem alkalmazta a procijaikat (pedig adott esetben olcsóbban jobbat kaptak volna tőlük), hanem az Intel ezt egyszerűen megtiltotta, vagy egyéb módon gátolta, ezzel súlyosan megsértve a szabad verseny szabályait.

"(lásd ATI-felvásárlás, bár az most talán kezd nekik lassan bejönni, de sztem az se miattuk van...), erről meg nem az intel tehet..."

Az ATI felvásárlása miért is bénaság? Mert te nem érted, mire volt jó? Ez nem az AMD hibája...
    Az viszont nem kis részben az Intel praktikáin is múlt, hogy többek között ez a felvásárlás ennyire hehezen ment.

"Én intelt veszek, mert jobb."

Elvakult vagy. Néha jobb, néha rosszabb.

"P4 fost is megvettem, mert abból nem spórolták ki a DDR2 támogatást, úgyhogy most nem sz.pok a gépfejlesztésnél."

Nevetséges. Azért vetted meg akkoriban a sima DDR-nél alig gyorsabb(?) DDR2-t jó drágán, hogy most ne kelljen néhány ezer forintért gyorsabbat venned? Egyébként meg most Intel platformon már a DDR3 a menő, nem tudtad? (Nem mintha jelenleg sok értelme lenne, de ha az Intel azt mondja, azt kell venni, akkor spuri!)