Komolytalan#25
"én ugyan sosem játszottam egyetlen MMO-val sem, és isten a tanúm, hogy nem is fogok, de ezt sosem értettem. ki olyan idióta fasz, aki ennyi pénzt ad egy karakterért? láttam ilyen hirdetéseket. mi értelme? nem pont az a jó benne, hogy te nevelgeted a hősödet???"
Ez sokszor nem nevelgetés meg foglalkozás kérdése, mivel a játéknak ma is van olyan része (de wow classicban ez hatványozottan igaz volt), ahová a játékostársadalom csak kicsiny része jut le. Ennek oka leginkább RL, vagyis ha nem tudod vállani, hogy heti x raid, amire felkészülsz, stb, akkor a játék ezen részét nem látod - ennyi. Mondjuk ez az arány a BC-re sokat javult, előtte kb 95% nem látta az aktuális top instát, most meg talán 50%.
Ezenkívül ott az a fránya droprate, aminél hiába 15% valami cuccnak az esési aránya, ha egyes embereknek (guildeknek) 40 boss killből se esik ki (ezeket a bossokat jellemzően hetente 1x lehet megölni), másoknak meg 4 hét alatt esik 3. Ettől függetlenül én se sok értelmét látom (drága) kari vásárlásnak. Az, hogy 1-ről 70-re felhúzzák 200 euróért erre szakosodott cégek, az már más kérdés, mivel a játék 70-en kezdődik, bár én pl ezért se fizetnék.
"elképzelem: valaki lusta játszani annyit, hogy ilyen karatere legyen. hopp, veszek több tízezer forintért egy maxra kifejlesztett karaktert. jajaj, megyek, mindenkit lecsapok, verem a faszom, hogy mekkora király vagyok. kb. 3 napig, mert onnan unalmas. kidobott több tízezret."
Még ez se igaz, mert az adott karakterrel nem kapod meg a játékos skilljét is. Vagyis lesz egy karaktered, ami sokkal jobban felszerelt, mint ahogy tudsz játszani. Valakinek nagyon sok pénze volt, amit nem tudott mire költeni.