• valamit
    #17
    már ma is van olyan "monitor", aminél egy üveglapra vetítik a képet. legalábbis egy MS bemutatón ilyent használtak vagy egy éve. szal a 3. megvalósítható/tt. de ott vannak a repülők HUD-ja is pl.
    a piszok taszítása se lehetetlen elekrosztatikus bevonattal pl. a szúnyogot is nyugodtan meg lehet oldani, a keretbe kell építeni elektromos szúnyogriasztót vagy épp az ablak tisztószerekbe olyan szúnyogriasztó anyagot keverni, ami fentmarad a tisztás után és nem venni észre.
    fényre sötétedű üveg is van. fűthető ablak is van, például kocsikban ez ugyan a lakásablakokban még nem terjedt el, pedig télen lehet, hogy sok pénzt spórolna, nem vinni ki az üveg a meleget. hasonló módon hűteni is lehetne az ablakot, ha a benne futó szál az ablakkeretben például hűtést kapna. azt meg szintén egy az ablakkeretben lévő elektronika figyelhetné, hogy mennyi a kinti hőmérséklet és, hogy épp hűtenie vagy fűtennie kell e az ablakot. ha mondjuk az ablakkeret külső oldala napcella, akkor az talán egy ilyen elektronikát el is tudna működtetni.