• ilonailona
    Leirok egy konkrét esetet: kellett nekem egy térképszelvény egy bizonyos területdarabkáról, ami a nyugati határszélen van. Telefon Bp-ről a határszéli földhivatalba, válasz, fáradjak be személyesen. Nincs kedvem 600 kmt-t autózni egy A4-es papirért, Budapesten pedig a dolog elintézhetetlen. Javaslatom: emailben megrendelem, árat interneten bankolva átutalom, másnap emailben elküldik az A4-es oldalt. Elvégre 2008 az E-BEFOGADÁS éve. Ugye? Az egyetlen lehetséges megoldás - 600 km leautózása nélkül - hogy FAXon elküldöm a megrendelést - EMAIL-ben nem fogadják el! Küldenek levélben egy sárga csekket, amit én a postára elbandukolva és sorbaállva befizetek. ÁTUTALÁST nem fogadnak el. Csak az általuk postán küldött CSEKKET. Utána kinyomtatják a számítógépükről az A4-es oldalt, belerakják boritékba, és elküldik. EMAIL-attachként nem küldhetik, az nem szabályos. Tiz nap alatt megvan, ha a posta is úgy akarja. Hiába mondom, hogy nem kell hitelesitett irat, csak "tájékoztatási" célú.
    Na most mit is várunk az istenadta néptől? Ki is a digitális analfabéta? Itt vagyok a szélessávú laptopommal meg a netbankommal, teljesen e-befogadó állampolgárként. Csak az ÁLLAM nem fogad be. Csókoltatom az Inforumnot az összes blablapropagandájával együtt.
    Arról nem beszélve, hogy amennyi milliárdot az állam elköltött GIS rendszerekre, az lenne a természetes, hogy bármelyik budapesti földhivatali irodában kiadnának egy térképszelvényt az ország bármelyik pontjáról. De nem. Tessék autózni!